Ladies european tour//

Fem nordmenn kjemper om gullbilletten - Forbrigd med kanonstart

Etter en bogeyfri åpning ligger Dorthea Forbrigd på 13.-plass etter første runde i kvalifiseringen til Europatouren i 2024.

Dorthea Forbrigd ligger på 13.-plass etter første dag i finalekvalifiseringen, og har én finger på gullbilletten.
Publisert Sist oppdatert

Fra lørdag til og med onsdag skal 151 spillere kjempe om tjue gullbilletter som gir fulle spillerettigheter på Ladies European Tour (LET) i 2024. Det er fem norske spillere som deltar, og det er Dorthea Forbrigd som har kommet best i gang. 

Oslo-spilleren ligger på 13.-plass etter en bogeyfri åpningsrunde fire under par.

– Jeg er fornøyd med den starten. Det var stabilt med bra ballstriking. Jeg hadde mange putter for birdie, og etter som jeg ble mer vant til hastigheten på greenene og tryggere på greenene senket jeg flere putter, sier Forbrigd til Norsk Golf.

- Var det en krevende dag?

– Jeg vil si det var litt varmere enn de andre dagene, så banen ble tørrere etter hvert som dagen gikk. Greenene ble raskere og ballen rullet en del mer på fairway. Så det måtte man bli vant til underveis på runden.

Dorthea Forbrigd er en av fem norske spillere som spiller om gullbillett til Europatouren i 2024.

Bogeyfri åpning

For Forbrigd trengte faktisk ni null på seg før hun signerte noe annet enn par på scorekortet på Al Maaden Golf, som er den ene av to Marrakesh-baner som benyttes i finaleturneringen. Den andre er Royal Golf. 

– Layouten på de to banene er ganske ulik, og greenene ganske forskjellige, så det gjør strategien annerledes, sier Forbrigd.

- Hva med dine egne forberedelser til en så viktig turnering, og hvordan håndterer du dine og andres forventninger?

– Jeg gjør det jeg pleier, og det jeg trenger å gjøre for å være klar. Jeg fokuserer på meg og min golf. Tenker ikke så mye på hva de andre gjør, eller hva folk tenker.

Dorthea Forbrigd leverte et bogeyfritt scorekort bestående av fjorten par og fire birdier.

Cuten går etter fire runder, og det er de tjue beste etter fem runder (den femte runden spilles på Royal Golf) som er sikret full spillerett på neste års Europatour. Forbrigd har vært i Marrakesh i flere dager og føler seg godt forberedt.

– Jeg har spilt begge banene én gang, og brukte ekstra ni hull i går på den jeg synes krevde mest forberedelser. Deretter brukte jeg mye tid på range for å terpe, og puttinggreen for å lære hellinger og hastighet.

Mye å spille for

Men det er mye å spille for også for de som ikke ender topp 20.

– Hver plass på resultatlista har noe å si. For selv om alle mellom 21. plass og 50. plass til slutt står igjen med kategori 16, vil den som kommer på eksempelvis 29. plass få flere starter enn den som kommer på 45. plass, forklarer Julie Boysen Hillestad på sin Facebook-side før turneringsstart.

Julie Boysen Hillestad er en av fem norske spillere som jakter fulle spillerettigheter på Europatouren i 2024.

Hillestad ligger på 106.-plass etter en åpningsrunde på +3. Dermed er hun tredje best av de norske. Renate Grimstad leverte en god førsterunde på par. Det holder til 56.-plass, tre slag bak topp 20. Maiken Bing Paulsen ligger på 123.-plass etter sin +4-runde, mens Kristin Sim deler 138.-plassen etter en åpningsrunde på +6.

Meksikanske Fernanda Lira leder turneringen (-11).

Ledertavle

Powered by Labrador CMS