PGA TOUR//

Kan krone karrierens beste sesong med enda et trofé

Viktor Hovland er blant de nominerte til å bli kåret «Årets spiller» på PGA-touren. Tidligere vinnere inkluderer Rory McIlroy, Tiger Woods og flere av golfens største stjerner. 

Selv om Hovland er ferdigspilt for sesongen kan han enda opp med å motta enda flere trofeer for årets prestasjoner. Her fra FedExCup-seieren i august.
Selv om Hovland er ferdigspilt for sesongen kan han enda opp med å motta enda flere trofeer for årets prestasjoner. Her fra FedExCup-seieren i august.
Publisert Sist oppdatert

Det er første gang er Viktor Hovland blant de fem finalistene til å motta den gjeve «Jack Nicklaus Award». Vinneren kan kalle seg årets beste spiller på PGA-touren. 

Årets sesong har vært fylt med mange høydepunkter for nordmannen, og det er disse utvalgte som begrunnelsen for nominasjonen:

  • 23 spilte turneringer med tre seire – Memorial Tournament, BMW Championship og Tour Championship
  • Sammenlagtvinner av FedExCupen
  • Fjerde best gjennomsnittscore gjennom sesongen: 69,123 slag. 
  • Ni topp-10 plasseringer
  • Ingen missede cutter

Det er første gang nordmannen er nominert, men han får tøff kamp av Wyndham Clark, Rory McIlroy, Jon Rahm og Scottie Scheffler. Blant dem er både McIlroy og Scheffler tidligere mottakere av bemerkelsen

Det er medlemmene av PGA-touren som stemmer fram vinneren av Jack Nicklaus-prisen, og det er kun de som har  deltatt i minimum 15 turneringer som er stemmeberettiget.

To svensker nominert til «Årets unge spiller»

Det er ikke bare nordmenn som har bemerket seg på det høyeste nivået i golf det siste året. Det er flere spillere fra naboene våre i øst som har tatt opp kampen for å bli arvtagerne til Henrik Stenson og Alex Noren

To av dem er nominert til å motta «Arnold Palmer Award», nemlig Ludvig Åberg og Vincent Norrman

Åberg har hatt en fenomenal start på profflivet etter han gikk ut av college i juni. Ryder Cup-deltakelse og seier i høstens RSM Classic er høydepunktene. Norrman spilte sin første fulle sesong på PGA-touren i år, og kronet verket med sin første seier i Barbasol Championship. 

Også Eric Cole og Nico Echavarria er nominerte.

Avstemningen rundt hvem som skal få de to prisene avsluttes 15. desember. Vinnerne offentliggjøres under The Sentry, den første PGA-turneringen i januar.

Powered by Labrador CMS