DUBAI DESERT CLASSIC//

Kaotisk dag for Kofstad i Dubai

Oslo-spilleren rakk å spille 21 hull i den forsinkede turneringen før den igjen ble satt på vent på grunn av svinnende lys.

Espen Kofstad er eneste norske deltager i Hero Dubai Desert Classic i år.
Publisert Sist oppdatert

Denne uka spilles Hero Dubai Desert Classic, en skikkelig godbit i DP World Tour-kalenderen. Og en turnering som endte med seier for Viktor Hovland i fjor.

Dessverre er ikke Hovland i Dubai for å forsvare seieren, og like kjedelig er det at Kristian Krogh Johannessen ikke fikk plass i startfeltet. Men Espen Kofstad er med, som eneste nordmann.

Etter diverse utsettelser fikk endelig Oslo-spilleren fullført førsterunden sin fredag ettermiddag. Det ble til slutt en 75-runde som inneholdt to birdier og fem bogeyer. Dermed lå han på tre over par etter de første 18.

Dubai Desert Classic ble både torsdag og fredag utsatt på grunn regnvær i nattestimene, og dermed blir det en del omrokkeringer av den golfen som skal spilles. Etter fredagsrundene ble det tydelig at hele turneringen måtte forskyves ytterligere for få timeplanen til å gå opp.

For å klare å spille full turnering, spilles den avgjørende «søndagsrunden» på mandag 30. januar.

Før det ble klarhet i dette derimot, ble Espen Kofstad fredag ettermiddag satt i gang igjen for å spille inn det tapte. Derfor står han nå med 21 spilte hull.

På de tre hullene han rakk åpnet han med en dobbeltbogey, men kontret likegodt med to birdier på rappen. Dermed står han på scoren tre over par.

Åberg imponerer

En annen spiller vi følger med interesse er Ludvig Åberg. Den svenske 23-åringen, treningskompis og roomie med norske Bård Bjørnevik Skogen på Texas Tech University, er rangert som verdens beste amatør.

Åberg har et halvt år igjen av studiene i Texas, og vil premieres med et kort direkte inn til PGA-touren om han beholder sin amatørranking til sommeren.

Svenske Åberg leverte en knallsterk 65-runde på starten av dagen, og var dermed helt i toppen av ledertavlen på et tidspunkt.

I liket med Kofstad ble han derimot sendt ut igjen på banen i ettermiddag, og er så langt to over par på de første syv hullene der. Det holder fortsatt til en god delt 7. plass.

Du kan følge turneringen direkte på Viaplay eller slag-for-slag på denne lenken.

Powered by Labrador CMS