DP WOrld Tour//

Karrierebeste av Krogh etter birdie på siste

Kristian Krogh Johannessen kjempet seg til en 3. plass i SDC Championship i Sør-Afrika.

Kristian Krogh Johannessen gikk ut i lederball etter en strålende turnering i Sør-Afrika denne uken.
Kristian Krogh Johannessen gikk ut i lederball etter en strålende turnering i Sør-Afrika denne uken.
Publisert Sist oppdatert

Det kunne gått enda bedre. For etter tre dager av SDC Championship gikk Kristian Krogh Johannessen ut i delt ledelse søndag. Både Krogh og engelskmannen Matthew Baldwin var 11 under par og spilte for sin første seier på DP World Tour.

Dagen i forveien hadde tredjerunden blitt avbrutt av mørket etter innspillene på det 14. hullet. Dermed måtte lederduoen starte finaledagen tidlig – Krogh med en krevende putt for par, Baldwin med en god sjanse for birdie.

Dessverre for nordmannen skulle det bli Baldwins store dag.

Måtte kjempe

For mens briten trillet i den ene birdien etter den andre, og til slutt cruiset inn til sin første triumf på DP World Tour, med en seiersmargin på sju slag (70, 67, 65, 68), måtte Drammen-proffen kjempe for å holde seg i toppen på St. Francis Links.

– Det er viktig å treffe fairwayene på denne banen. Det er nøkkelen til de lave scorene, sa Kristian Krogh Johannessen til europeantour.com etter de to sterke åpningsrundene på 67 og 66 slag.

På et tidspunkt ledet 28-åringen fra Hokksund med hele fem slag. Men det var før Baldwin ble en birdie-maskin og Krogh bare menneskelig.

I løpet av søndagens 23 hull måtte nordmannen tåle seks bogeyer.

Aggressiv fra tee

I et forsøk på hente inn engelskmannen fra Southport åpnet en aggressiv Krogh med birdie-birdie på sisterunden. Men de neste 15 hullene gikk han tre over par og falt på ledertavlen.

Da lederballen med Baldwin og Krogh nådde den siste greenen, og de andre spillerne hadde levert sine scorekort, var 28-åringen nede på delt 7. plass i det som så ut til å bli en skuffende avslutning på en særdeles oppløftende turnering.

Heldigvis skulle det ende godt.

Kristian Krogh Johannessen, rangert før turneringen som den 290. beste herregolferen i verden, senket putten for birdie på det 72. hullet, og klatret tilbake til delt 3. plass.

Dermed tangerte Drammen-proffen sin hittil beste plassering på DP World Tour. Han ble nummer tre også i Made in Himmerland i fjor.

Han får med seg en premie på drøyt 62.000 euro for 3. plassen i Sør-Afrika, over 700.000 norske kroner. En fortjent avslutning på en turnering som han ledet lenge.

Fikk en god start

Allerede torsdag viste Krogh hva som bodde i ham. En bogey-fri runde på 67 slag (–5) sendte han opp i toppen av ledertavlen.

Statistikken viser at det var særlig spillet fra tee og på green som var utslagsgivende. På førsterunden traff han alle (!) fairwayene og puttet bare 23 ganger. Det var dagsbeste i de to kategoriene.

– Jeg slår rett og har fin kontroll på jernene, sa Krogh til Norsk Golf om spillet sitt så langt denne uken.

På grunn av sen starttid på andrerunden og masse vind på sørtuppen av Afrika rakk han bare å spille to hull før alt spill ble utsatt på grunn av været. Dermed måtte han, og store deler av feltet, fortsette grytidlig lørdag morgen for å fullføre rundene sine.

Det så ikke prege storspillet til nordmannen nevneverdig. Én birdie og én eagle på hull fem og seks i morgentimene gav han enda et løft på ledertavlen.

En sur bogey på det niende satte en liten demper, men på slutten av runden vanket det en ny opptur. Med fire birdier til de siste fem hullene leverte han et enda bedre scorekort på 66 slag.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS