NORGESMESTERSKAPET//

Klare for superduell om NM-gullet: – Det er gjevt

Det luktet krutt av avslutningen til Mats Ege (23) og Jarand Ekeland Arnøy (26) på tredjerunden lørdag. Nå lader de om for søndagens superduell på Bjaavann GK.

Jarand Ekeland Arnøy (t.v.) og Mats Ege er henholdsvis åtte og ni slag under par før sisterunden på Bjaavann GK søndag.
Publisert

BJAAVANN GK (Kristiansand): Ingen av dem har kongepokal fra før. Og søndag kan bare én av dem stå igjen med troféet.

Etter lørdagens tredjerunde leder Mats Ege årets NM, ni slag under par. Og mye skal skje om Stavanger GK-spilleren utfordres av noen andre enn Jarand Ekeland Arnøy, som bare er slaget bak etter at begge de to favorittene leverte oppvisningsgolf på Bjaavann lørdag, med 66 slag fra Arnøy og 67 for Ege.

– Det var egentlig lite show før de tre siste hullene, sier Mats Ege, og har rett i det.

Eagle satte fyr

– Jeg fikk jo egentlig en god start med tre tidlige birdier og var tre under par etter seks. Men så fikk jeg en liten nedtur med 3-putt og bogey. Og så lå jeg plutselig dypt i roughen på 11 også.

Dagens andre bogey åpnet døra for Arnøy. Men det var først på den 16. greenen at duellen tok fyr. Og det var Eges brennhete putter som tente lunta.

Fra over 20 meter, utenfor greenen, senket han eagle-forsøket som i beste fall så ut som en god birdie-mulighet.

– Det føltes som jeg tok et ekstra slag der, bekrefter Ege, som må ha sjokket sin medspiller, om enn bare i noen få sekunder.

– Ja, det var voldsomt, sier en smilende Jarand Ekeland Arnøy, som selv sto igjen med en birdie-putt på nesten 15 meter.

– Og derfor var det ekstra deilig å rulle i den birdien like etterpå. Den betyr ikke all verden for turneringen som helhet. Et enkelt slag er jo ikke mye. Men der og da føltes den ganske viktig.

Jarand Ekeland Arnøy chipper inn på det syttende hullet og gjør deretter par.

To rutinerte gutter

Showet fortsatte på hull 17 – det korte par 3-hullet, som kan minne om det syttende på Royal Liverpool, hvor The Open ble spilt nylig.

Ege lurte ballen opp på det lille skilpaddeskallet av en green, mens Arnøys forsøk spant tilbake, ned fra den falske fronten, i roughen.

Derfra gjorde begge par, banket ut hver sin drive i fairway på 18, og slo en wood over greenen.

– Jeg forventet egentlig en birdie av meg selv der, men det var ikke planen å ligge fullt så nærme klubbhuset etter andreslaget. Jeg hadde sett hvor pinnen sto, og visste at jeg ikke skulle være kort. Men jeg traff den litt på tåa, og litt for bra. Og så ikke helt hvor den landet, forklarer Mats Ege.

For publikum må de to lange innspillene ha sett ut som en feilvurdering. Arnøy tilbakeviser det.

– Vi er begge rutinerte gutter, sier han. – Og gjør det med vilje når pinnen først står der den står. Vi sender den over greenen, opp til publikum, og chipper den tilbake for en birdie-putt. Det var en ganske lett up-and-down.

Mats Ege lå vanskelig til på hull 18 etter et litt for langt andreslag. Derfra løste han utfordringen mesterlig.

Vurderte å sjekke inn

Søndag venter de 18 siste hullene i årets norgesmesterskap. Og de to duellantene i herreklassen kunne ikke bedt om en bedre scene for å utkjempe sin kamp om kongepokalen.

Den lokale helten, Mats Ege, som tilbrakte sine ungdomsår i arrangørklubben og har barndomshjemmet sitt bare 15 minutter unna. Og den store utfordreren, Fana-proffen Jarand Ekeland Arnøy, som har ting å hevne fra tidligere NM.

– Jeg har ikke tenkt så mye på hvem som kan vinne, og har ikke sett på ledertavlen en gang. Så det er bare å fortsette med den samme planen, og kjøre på videre, sier en avslappet Ege før søndagens sisterunde.

Arnøy virker ikke spesielt stresset, han heller.

– Utenom de første ni hullene torsdag, har jeg spilt veldig bra. Det var jo nesten så jeg sjekket inn på flyet tidlig på runden. Jeg begynte jo å lure på hva jeg drev med. Men så fant jeg heldigvis en vei ut av det.

Mats Ege knytter neven og mottar publikums hyllest etter å ha senket birdie-putten på hull 18.

Må akseptere feil

– Får jeg en dobbelbogey nå, handler det bare om å komme seg videre. De er definitivt enklere å akseptere på en bane som dette, sier Arnøy.

– Hvor spesielt hadde det vært å vinne norgesmesterskapet?

– Det hadde vært veldig gjevt. Jeg har jo hengt godt med et par ganger, og det har irritert meg at jeg ikke har en kongepokal allerede. I fjor begynte jeg bra og avsluttet dårlig. Så jeg satser på den motsatte kurven i år, sier Jarand Ekeland Arnøy.

I veien for den ambisjonen står først og fremst Mats Ege, som går inn i sisterunden med ett slags forsprang på Fana GK-spilleren.

– Målet er å vinne en NM-tittel, det er det viktigste. Og så er det en bonus om det skjer her på min gamle hjemmebane, sier Ege.

PS! Du kan følge sisterunden i NM direkte på Discovery+ med sendestart kl 11.30.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS