DP World Tour//

Kofstad storfornøyd etter comebacket: - Det var bunnsolid

Espen Kofstad var smørblid etter å endelig ha spilt på DP World Touren igjen. Selv om han ikke klarte cuten i Open de Espana, var han svært fornøyd.

Espen Kofstad smilte fra øre til øre etter ukens spill i Madrid.
Espen Kofstad smilte fra øre til øre etter ukens spill i Madrid.
Publisert Sist oppdatert

Sist gang vi så Espen Kofstad i aksjon før torsdag og fredag var under Europatour-turneringen i Dubai i slutten av januar, da han misset cuten i Dubai Desert Classic.

Noen uker senere la han ut en video på Instagram med teksten «Nervesmerter fra nakken hele veien ned til fingertuppene hver dag har gjort enhver form for trening eller turneringsgolf umulig». Like etter opererte Kofstad, og i en rekke måneder har han drevet med opptrening.

Det var derfor svært gledelig å se Kofstad tilbake på startstreken under DP World Tour-turneringen Open de Espana, som avholdes i Madrid fra torsdag til søndag. Turneringen var Kofstads første på europatouren på sju måneder.

- Det var altså så utrolig deilig å være tilbake. Det er en følelse som ikke kan beskrives. Jeg er kjempefornøyd med det jeg leverte. Det var bunnsolid. Jeg er sykt, sykt happy, sier han til Norsk Golf.

- Surt og som forventet

Kofstad klarte ikke cuten, men ble beste norske på en 102. plass, etter en sterk fredagsrunde. Kofstad startet sterkt med to birdier på de første tre hullene og gikk fredagsrrunden ett slag under par. Torsdagen var litt svakere tallmessig (+3), men Kofstad følte selv han fikk gode svar begge dager.

- Det var både surt og litt som forventet å ikke klare cuten. Jeg satt igjen med litt blandet følelse etter fredagsrunden, da jeg så jeg ikke klarte cuten. Jeg visste jeg måtte gå seks slag under par for å ha en sjans på fredag, og jeg spilte en god runde og kunne vært seks under, men da skulle alt ha klaffet.

- Følelsen etter de to rundene er uansett veldig god, selv om det selvfølgelig hadde vært helt magisk å klare cuten. Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente av meg selv, men jeg er stolt over det jeg leverte, sier Kofstad, som blir igjen i Spania noen dager for å ha litt etterlengtet ferie.

Var veldig nervøs

Kofstad forteller at han følte seg bunnsolid på treningene før turneringen i Madrid, men at livet var litt annerledes da han sto på første tee torsdag.

- Det var jo sju måneder siden sist, så jeg var ganske nervøs før det første hullet torsdag. Det ubehagelig, men gøy. Det er lenge siden jeg har kjent på den følelsen. Hadde jeg møtt opp torsdag og ikke vært nervøs, hadde det jo ikke betydd noe for meg. Hadde jeg holdt på i sju måneder med opptrening og ikke vært nervøs, da hadde det ikke så viktig for meg likevel. Men nå kjente jeg at denne golfen er jævlig viktig for meg, sier han og ler.

- Jeg er fortsatt rusten, men det jeg leverte spesielt fredag var opp mot helt perfekt. Det føltes ut som noe av det beste jeg hadde spilt.

Det harde arbeidet lønnet seg

- Hvordan er det å få betalt nå for jobben du la ned i sommer, med hundrevis av timer med opptrening?

Kofstad blir stille på andre siden av røret og tar en kunstpause, før han fortsetter:

- Jeg føler jeg har gjort alt rett i sommer, så jeg er superfornøyd. Jeg er veldig glad for den jobben jeg la ned i sommer for å bli frisk. Jeg gjorde de riktige tingene. Og kroppen var helt konge. Det var nesten den beste følelsen. Det føltes ut som om ikke noe hadde skjedd.

Espen Kofstad spilte sist i januar, før han var tilbake på DP World Tour denne uken. Foto: Andrew Redington / Getty Images)
Espen Kofstad spilte sist i januar, før han var tilbake på DP World Tour denne uken. Foto: Andrew Redington / Getty Images)

Ingen konsekvenser for misset cut

Han kunne spille turneringen i Madrid uten press på skuldrene som følge av hans «medical exemption».

Reglene for «medical exemption», eller medisinsk fritak, sier at dersom en spiller har gått glipp av mer enn halvparten av turneringene som man vanligvis ville vært kvalifisert til (på grunn av skade eller sykdom), kan vedkommende starte neste sesong med samme kategori.

Og det er nettopp det har Kofstad gjort i 2023, som tidligere nevnt i saken.

- Nå lader jeg opp til 2023/24-sesongens første turnering i Afrika i slutten av november. Dette var en god oppvarmingsturnering til den. Jeg fikk svarene jeg ville ha og jeg slo ballen som jeg ville, så nå handler det om å få mer konkurransetrening.

- Jeg må bli litt skarpere rundt og på green. Jeg slo noen spinnville slag rundt og på green, og noen dårligere. Det er småpirk som skal utgjøre en stor forskjell til slutt. Jeg gjør litt teite feil her og der, så de må også lukes bort. Det kommer med turneringserfaring.

Og avslutter:

- Bare jeg treffer fairway nå i Afrika, så blir det ekstremt gøy!

Powered by Labrador CMS