SPILT SIDEN SIST//

Kragerø GK – full pakke med golf og overnatting

Det er ikke mange steder i Norge som Kragerø Resort. Det burde vært flere.

På Stabbestad ute i Kragerø-skjærgården ligger en golf resort uten sidestykke i Norge, vel verdt et besøk.

VÅR DOM:

+ Normalt veldig gode forhold

+ Avslappende omgivelser

+ Krever alle slag i bagen

+ Moderne og fint klubbhus

– Det er langt fra E18- avkjøringen og ut til Stabbestad, men når du først har parkert bilen, trenger du den ikke før du skal hjem igjen.

Golf-resorts er et kjent og kjært konsept over hele verden, men her i landet kan antallet telles på én hånd, kanskje så lite som to fingre.

I Trysil kan du få noe av denne pakka, med et førsteklasses hotell, restauranter og aktiviteter utenfor døra, deriblant golf. Men det spørs nok om ikke Kragerø Resort likevel står igjen som noe for seg selv. Her har du panoramautsikt over Telemarks skjærgård og golfbilvei hele veien ned til brygga, padelbane, tennisbane, minigolfbane, to-etasjers driving range og en 18- hulls mesterskapsbane som ikke står tilbake for noen når forholdene tar seg opp ut over sommeren.

Den 21. april åpnet Kragerø GK i år. Og selv om det var noen få greener og fairwayer som trenger litt tid for å bli slik vi alle ønsker, var det godt å være tilbake på Stabbestad.

Nytt av året er det at utslagsstedene på hull 2 er flyttet lenger bak og til venstre. Det er en svært god nyhet. Det vakre par 3- hullet har lenge vært kortet ned, men fortjener den ekstra lengden som det nå har fått igjen. 

Det skal sies: Kragerø GK er ikke den enkleste banen for nykommere. Flere utslag krever gode lengder og rette slag fra tee og er du først utenfor fairway, er det kort vei til skog og lyng. Men det er flere teesteder å velge blant. Og du er aldri langt fra den boblende varme trøsten i spaet heller. 

Hull 15 er et majestetisk par-5. Finner du fairwayen, har du fortsatt en jobb igjen opp mot den lille greenen.
Hull 2 er et av signaturhullene i Kragerø, og nå spilles det (heldigvis) også lenger enn det har vært gjort de siste årene.

Beste hull: Blant mange sterke hull på banen er vi svake for hull 8. Et par-5 som fra tee 51 og 54 krever et utslag over vannet, en god lay-up til 100 meter (for de fleste) og et presist innspill over et nytt tjern.

Svakeste hull: Hull 14. Det er morsomt med korte par-3, men 73, 93 og 101 meter – avhengig av hvilken tee du spiller fra – mot en stor og romslig green føles som et nødhull.

Vanskeligste hull: Hull 15. Et tungt par-5 som setter store krav til utslaget. Finner du fairwayen, har du fortsatt mye jobb igjen i oppoverbakken mot den lille greenen. Majestetisk.

Type bane: Skogsbane.

Hvor mange baller trenger du? Ta med så mange du tror, og noen til. På en dårlig dag må du regne med at bagen er lettere når du drar hjem.

Hva koster det? 18 hull: 580 kroner på hverdager og 890 kroner i helg i lavsesong. 890 alle dager i høysesong. 9 hull: 370 kroner på hverdager og 540 kroner i helg i lavsesong. 540 alle dager i høysesong.

Powered by Labrador CMS