CABRERA-COMEBACK//

Masters-vinner ute av fengsel: – Drømmer om comeback

Husker du Angel Cabrera? Nå har den skambelagte og domfelte argentineren sonet ferdig, og vil tilbake blant seniorene på PGA-touren. Men det er ikke nødvendigvis så enkelt.

Tilbake i 2009: Angel Cabrera (t.h.) smiler bredt etter å ha mottatt den grønne jakka av fjorårsvinner Trevor Immelmann.
Tilbake i 2009: Angel Cabrera (t.h.) smiler bredt etter å ha mottatt den grønne jakka av fjorårsvinner Trevor Immelmann.
Publisert Sist oppdatert

Det hele er en trist historie.

Angel Cabrera vant U.S. Open i 2007 og Masters på Augusta to år senere. Men i juli 2021 ble den argentinske mesteren dømt til to års fengsel for overfall, vold og trusler mot sin kjæreste fra 2016 til 2018, Cecilia Torres Mana

Og i november året etter ble straffen forlenget da han også ble dømt for lignende forhold mot en annen eks-kjæreste, Micaela Escudero.

Erkjente straffeskyld

– Mange sier at fengsel er ille. Men for meg har fengsel gjort godt. Jeg erkjenner skyld og skal ta straffen min, sa Angel Cabrera fra tiltalebenken.

Retten ga ham en ubetinget fengselsdom på tre år og ti måneder. 

Etter arrestasjonen og varetekten i Brasil og påfølgende soning blant hardkriminelle i Argentina, ble den dobbelte majorvinneren flyttet til Monte Cristo, et lavsikkerhetsfengsel snaue to mil øst for hans hjemby Córdoba.

Den 4. august i år ble han løslatt, og de siste månedene har argentineren vært stadig oftere å se i trening på Córdoba GC og El Terron GC. Sist uke fikk han besøk av sin mangeårige trener og venn, Charlie Epps, som på flyet til Argentina hadde med seg et helt nytt Ping-sett med Cabreras spesifikasjoner.

– Han viste at ferdighetene og motivasjonen fortsatt er der. Vi spilte fem runder på Córdoba Golf Club, hvor vi begge vokste opp, og han gikk alle rundene under par, forteller Epps til Golfweek. 

Drømmer om retur

Cabrera, som har rukket å fylle 54 år, var sist i aksjon på Champions Tour da han deltok i Pure Insurance Open i september 2020. Ifølge Epps drømmer han nå om en retur til PGA-tourens seniorsirkus.

– Akkurat nå jobber han hardt for å få livet sitt på rett spor. Han trener, er ydmyk, vet hva han må gjøre, og er klar for en ny sjanse. Og han ber til Gud om at han ikke tar seg en ny drink. 

Gamletreneren tror Cabrera har styrken i seg til å styre unna alkohol og bråk i tiden som kommer.

– Han er sta. Når han bestemmer seg for å gjøre noe, gjør han det fullt ut. Da han vant Masters i 2009 gikk han av den 10. greenen med bogey og var tre slag bak lederen. Jeg spurte ham: «Hva tenker du nå?». Og han svarte: «Jeg må bare gjøre tre birdier, for 12 under par kommer til å holde».

Men det er ikke gitt at argentineren får lov til å returnere til seniortouren. Da dommen falt i 2022, kom det aldri noen formell uttalelse fra PGA-touren. Men nå som Cabrera igjen er på frifot, har touren uttalt følgende:

Kan utestenges

«Touren er klar over at Angel Cabrera er løslatt på prøve. I øyeblikket har vi ingen ny oppdatering om hans status som medlem av PGA-touren. Men touren vil vurdere ny og relevant informasjon for å avgjøre om eventuelle endringer i hans status er hensiktsmessige i fremtiden.»

Da talsmannen ble bedt om å avklare Cabreras status – og lengden på en eventuell suspensjon, la han til følgende:

«Touren offentliggjør ikke disiplinære tiltak mot sine medlemmer.» 

Ifølge argentinske sportsjournalister kan Visa Argentina Open, som Cabrera har vunnet tidligere, være det perfekte stedet for et comeback. Turneringen er på terminlisten for Korn Ferry-touren i januar, men det er foreløpig uklart om han vil få lov til å delta i det åpne argentinske mesterskapet.

Like før han ble arrestert ble Cabrera operert for en en skade i håndleddet og albuen, men Epps forteller at han er helt restituert. 

– Angel mestrer de vanskeligste baner, og jeg tror fortsatt at han kan vinne U.S. Senior Open, sier Epps. – Og jeg gleder meg til hans comeback.

Powered by Labrador CMS