Toursveipet//

Mazarino lyspunktet i en ellers mørk norsk golfuke

Tina Mazarino var svært nære å ta sesongens første seier da hun tapte i omspill etter en fantastisk sisterunde i Sør-Afrika.

Tina Mazarino hadde all grunn til å være fornøyd etter sin arbeidsuke.
Publisert Sist oppdatert

Sett bort i fra Viktor Hovland på PGA-touren har det lugget litt for golf-Norges nest største stjerner i sesongstarten. Denne uken var Tina Mazarino nærmest da hun leverte en gnistrende sisterunde av Fidelity ADT Ladies Challenge.

Sunshine Ladies Tour

Tre norske kvinner tok turen litt nord for Johannesburg denne uken. Maiken Bing Paulsen og Kristin Sim misset cuten, mens Mazarino leverte scorekort med 71, 68 og 65 slag. Det var godt nok til å havne i et omspill med tyske Helen Kreuzer. Der kom den norske jenta til kort, men var godt fornøyd med eget spill.

– Det var stabilt hele uken, og ekstra gøy på sisterunden når det blir et lite birdiekjør. Jeg spilte veldig fryktløst på de siste ni, og er veldig fornøyd selv om det ikke holdt med par i omspill, sa 23-åringen til Norsk Golf etter turneringen, før hun fortalte om planene fremover. 

– I år skal jeg spille en full sesong på LET Access Series. Jeg er i Sør-Afrika for å trene, og spiller Sunshine Tour som pre-season før jeg drar til Terre Blanche 12. april og starter LET-sesongen. 

Golftalentet legger til at de 30 beste på Sunshine Ladies Tour får to starter på europas øverste nivå for kvinner neste år, som også var en bidragsyter til at hun valgte nettopp Sør-Afrika.

LPGA Tour

Celine Borge klarte cuten med et nødskrik etter to runder av Blue Bay LPGA i Kina. På lørdagens tredjerunde gikk 25-åringen bogeyfritt, samtidig som scorekortet ble pyntet med fire birdier. Tønsberg-jenta klatret til en 30. plass, og hadde ti slag opp til ledertrioen Lydia Ko, Bailey Tardy og Sarah Shmelzel på -12 før søndagens avslutning.

Der fikk Vestfold-spilleren det tyngre. To dobbelbogeyer, to bogeyer, to birdier og 12 par ble fasit etter 18 spilte hull. Borge falt med det til en 48. plass.

Amerikanske Bailey Tardy vant turneringen med fire slag.

Celine Borge fikk glimtvis vist frem hva hun kan i Kina denne uken.

Ladies European Tour

Det var et meget sterkt felt som stilte til start i denne ukens Aramco Team Series, som for anledningen tok turen til Feather Sound Country Club i Tampa, Florida. 

I tillegg til verdensstjerner som Charley Hull, Carlota Ciganda, Lexi Thompson og Megan Khang var norske Madelen Stavnar og Marianne Skarpnord å finne på startlisten. 

Stavnar gjorde sakene sine greit og gikk turneringen på +1. Det holdt til en delt 32. plass. Den norske jenta endte 13 slag bak tyske Alexandra Fosterling som vant turneringen komfortabelt.

Skarpnord endte +8 etter to runder og misset cuten.

Madelene Stavnar under NM på Bjaavann GK 2023
Madelene Stavnar konkurrerte med verdensstjernene denne uken.

DP World Tour

Espen Kofstad var eneste norske i startfeltet da Europatouren for herrer også spilte golfen sin i Sør-Afrika denne uken. Veteranen misset cuten etter +2 og -3 torsdag og fredag. Det var to slag for mye til å få spille turneringens to avsluttende runder.

Korn Ferry Tour

Forrige ukes omspillstap var en kjærkommen topplassering for Kristoffer Ventura. I denne ukens Astara Chile Classic klarte ikke Hovlands romkamerat å følge opp, og misset cuten med fire slag. I likhet med landsmann Kofstad leverte norsk-meksikaneren en bedre andrerunde, men det holdt ikke til helgespill.

Powered by Labrador CMS