PRESIDENTENS INNSPILL//

Nye tider for golfen

Proffsatsing, collegeveien eller gjenbruk av golfballer er alle gode initiativ som NGF applauderer. Vi som forbund hverken skal eller bør gjøre alt selv, skriver golfpresident Øyvind Krag Ingul.

Øyvind Krag Ingul
Golfpresiden Øyvind Krag Ingul skriver om flere positive endringer i Golf-Norge den siste tiden.
Publisert Sist oppdatert

Sesongen er i gang for mange, og hva er vel bedre enn noen gledelige endringer? 

Rundt påsketider kom nyheten om nysatsingen Next Up, et initiativ med Viktor Hovland i spissen og mål om å hjelpe profesjonelle herregolfere i gang med karrieren. Det er vi i NGF veldig positive til selv om vi håper at det også blir plass til kvinner på sikt. 

Vi ser ikke på dette som en konkurrent til vår egen satsing, men heller et supplement der våre ressurser ikke strekker til. 

Allerede i november signaliserte forbundet at vi ikke hadde midler til å finansiere en proffsatsing. I stedet ønsker vi å tilrettelegge for at flere juniorer får muligheten til å utvikle seg til et nivå som gjør dem i stand til å fortsette karrieren gjennom college i USA. Og kanskje en gang inn i Next Up. 

Sånn sett harmonerer initiativet godt med forbundets strategi.

College-informasjon

For tiden spiller over 70 ungdommer golf på forskjellige scholarships i USA. Å kombinere golf og utdannelse kan være veldig gunstig, enten man ønsker å utvikle seg som golfer, bruke golfen til å få seg en billigere utdannelse, eller begge deler. 

Vi i forbundet anbefaler generelt å gå veien via college uansett om man har planer om å satse eller ikke. Men å finne frem i collegejungelen kan være utfordrende. 

Derfor har vi laget en egen collegeside på golfforbundet.no som forhåpentligvis kan være til hjelp, enten du er spiller eller foresatt.

Baller fra Backspin

I disse dager lanserer en av våre samarbeidspartnere Backspin – kall det gjerne organisert innsamling av lake- og lostballs som vaskes, pakkes og klargjøres for salg. 

Årlig forsvinner det store mengder golfballer i norsk natur. Det er bare rett og rimelig at vi som golfere bidrar til at disse ballene finner sin vei tilbake til golfbaggen. 

Kjøper du en pakke erfarne golfballer fra Backspin, bidrar du til oppryddingen på og rundt banene samtidig som klubbene tjener penger. De færreste av oss er så gode at vi ikke kan spille på en erfaren golfball. Og som for vår egen golf, så fortjener jo også disse ballene en ny sjanse.

Proffsatsing, collegeveien eller gjenbruk av golfballer er alle gode initiativ som NGF applauderer. Vi som forbund hverken skal eller bør gjøre alt selv. Men vi er i en posisjon der vi kan tilrettelegge for, og oppmuntre til, at gode ting skjer. 

Vi trenger ikke gjøre alt selv, og vi er ikke nødvendigvis best på å gjøre alt heller.

Powered by Labrador CMS