Mikka (29) synes det var for få jenter på golfbanen - «Girls Night» ble svaret

Denne høsten har jenter i alle aldre og nivåer møttes på Fornebu Golf med et felles mål - finne likesinnede spillepartnere.

Publisert

15 jenter står samlet rundt Mikka Haglund (29) på simulatorsenteret på Fornebu. Noen av jentene har spilt golf i noen år, mens andre knapt har holdt i en golfkølle før. Men det har ingenting å si, for på «Girls Night» er alle velkomne.

Idéen er enkel: Hver mandag arrangerer Fornebu Golf og Haglund jentekveld for alle som har lyst til å spille med likesinnede eller som bare har lyst til å prøve idretten.

«Det blir gøy å spille med noen andre enn faren min»

«Jeg synes dette er kjempebra»

«Dette er første gang jeg spiller med bare jenter»

Tilbakemeldingene fra de oppmøtte er utvilsomt positive. Gjengangeren er savnet etter en introduksjon i golf av – og for – jenter.

Startet på Instagram

Det hele startet da Haglund startet med golf for fem år siden, men slet med å finne jenter å spille med. Stort sett ble hun med kjæresten og vennene hans på deres sosiale runder og turneringer.

– Jeg ville ikke være den kjæresten som bare alltid var med dem, samtidig som at jeg ble litt sjalu på han og hans venner. Det er liksom så lett for han å bare sende en melding til noen for å få i gang en runde, forteller Mikka Haglund.

I samme periode startet hun Instagram-profilen «mikkagoesgolfing» hvor tanken er å dokumentere hennes reise som hobbygolfer og inspirere andre jenter til å plukke opp golfkøllene.

Det var da den dukket opp i «feeden» til Thomas Amundsen, daglig leder hos Fornebu Golf, ideen om «Girls Night» ble til.

– Det er ganske tydelig at gutter trekker gutter inn i golfen og jenter trekker jenter. Derfor så vi på dette som en mulighet for å skape en lavterskel møteplass for alle jenter, sier Amundsen.

– Og det har funket! Dette blir femte gang og det har vært fullt nesten hver gang, legger han til.

Inspireres av proffene

Amundsen har også fått flere norske proffgolfere til å delta på jentekveldene. Tonje Daffinrud, Julie Boysen Hillestad og Tina Mazarino har alle gitt råd og tips til de lærevillige jentene.

– Hvordan reagerer nybegynnerne, som knapt har holdt en golfkølle, når en proffgolfer står ved siden og lærer dem opp?

– Dessverre tror jeg ikke de nødvendigvis forstår at det er profesjonelle utøvere som står ved siden av dem. Det gjør det ekstra morsomt at de møter opp og vi blir kjent med dem på ordentlig. Hobbygolferne setter i alle fall stor pris på alle rådene proffene gir dem, forteller Haglund.

«Girls Night» er i sin spede begynnelse, mye grunnet årstiden, men målet er å fortsette ut på gress når snøen forsvinner.

– Tanken er få dette ut på gresset til våren, VTG-kurs på dem som trenger det, turneringer og generelt få dem til å spille mer golf, sier Haglund.

Powered by Labrador CMS