Nå er det offisielt: Norge har en spiller på LPGA-touren igjen

Ikke siden Suzann Pettersen la opp som golfspiller i 2019, har Norge hatt en norsk kvinne på høyeste nivå. Nå er ventetiden over.

Publisert Sist oppdatert

Det ble klart etter at Celine Borge denne uken fulgte opp seieren på Epson tour (nivået under LPGA tour) for en knapp uke siden, med en 30.-plass i sesongens siste turnering, Epson tour championship på Daytona beach i Florida.

Plasseringen gjør at 24-åringen ender sesongen på 6.-plass på Epson tour-rankingen, og med det er blant de ti beste som rykker opp til kvinnegolfens aller øverste nivå. Hun har spilt inn nesten 90 000 dollar denne sesongen.

– Det føles bra, og jeg er veldig fornøyd med det. Det blir spennende å spille på LPGA neste år, og jeg er veldig glad for alle som har hjulpet meg til å komme dit, sier Borge til Norsk Golf.

Hylles

På Facebook hyller Team Norway Golf 24-åringens prestasjon og fremgang.

– Celine Borge ender på 6.-plass på 2022-rankingen, og sikrer kortet på LPGA-touren i 2023. Hun har spilt bra gjennom hele sesongen, med seks topp 10-plasseringer samt én seier. Det har vært imponerende nok, men at hun har spilt 62 slag under par på de siste ni turneringene, har vært spesielt imponerende.

– Hardt arbeid over mange år, har vært avgjørende for at Celine starter 2023-sesongen på golfens toppnivå. Forberedelsene til neste sesong har allerede begynt, og det harde arbeidet skal fortsette, skriver Team Norway Golf på facebook.

Få bogeyer, for få birdier

I løpet av de tre første rundene noterte Borge seg for to tapte slag i form av én bogey på hver av de to åpningsrundene. Men der mange av konkurrentene har rullet i birdie etter birdie har ikke 24-åringen vært like het med putteren. Åpningsrunden bød på to fugler, mens andrerunden hadde fire sirkler.

Lørdagens runde var Borges beste til da (68 slag) og var feilfri med tanke på bogeyer, altså null i tallet. Med fire nye birdier betød det en runde på fire under par, og delt 36.-plass før siste spilledag.

På søndag så Borge ut til å ha full kontroll, og med visshet om at mye skulle gå henne imot om hun ikke skulle ende blant de ti beste til slutt (hvis det i det hele tatt var teoretisk mulig), leverte hun like stabil, og nærmest feilfri golf som tidligere i uken. Det resulterte i den andre 68-runden på rad, med kun én bogey.

Kan slippe jubelen løs

Etter seieren i Alabama for én uke siden, ville ikke Borge juble for opprykk til LPGA-touren, til tross for at det nærmest bare var teori som kunne hindre et slikt scenario. Seieren gjorde at Borge avanserte fra 16.-plass til 5.-plass på den viktige rankingen, og hadde 13 500 dollar å gå på i forhold til 11.-plassen.

– Etter dét er planen å reise hjem til Norge nå på mandag, og planlegge fremtiden derfra, sa Borge da Norsk golf snakket med henne om triumfen og veien videre.

Thailandske Jaravee Boonchant vant turneringen (-23). Hun gjorde ingen bogeyer i løpet av turneringen. Borge gjorde tre.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS