Nytt Regionalt samarbeid//

Nå kan du ha fire hjemmebaner i ett medlemskap: – Vil vokse

Om du er golfer og befinner deg i Fredrikstad-området har du grunn til å glede deg til neste sesong. Nå kan du nemlig få spillerett på fire baner i samme medlemskap. 

Gamle Fredrikstad er en av fire baner man kan spille om man tegner «Fredrikstad Total»-medlemskap. Her fra NM i 2022.
Publisert Sist oppdatert

Som golfer hender det man sitter med et lite dilemma: «Skal jeg spille hjemmebanen min, som jeg elsker, enda en gang, eller skal jeg prøve en av de andre banene i området?». 

Ofte vender man tilbake der man har vært mange ganger før, fordi det er kjent og kjært. Det er jo tross alt hjemmebanen. 

Men om du bor i Østfold-området kan du fra neste år ha opptil fire hjemmebaner i ett og samme medlemskap. 

For nå har golfklubbene Onsøy, Gamle Fredrikstad, Hvaler og Huseby & Hankø gått sammen og laget det de selv kaller «Norges beste golfmedlemskap». 

– Hovedintensjonen med avtalen er å etablere et gjensidig langsiktig samarbeid mellom golfklubbene som styrker medlemsmassen og markedsposisjonen på både kort og lang sikt. Avtalen fokuserer i første rekke på samarbeid på spill på flere anlegg, mens intensjonen på lang sikt er å utvide samarbeidet på flere områder, heter det i en pressemelding fra klubbene. 

Medlemskapet er døpt «Fredrikstad Total» og koster 9950,- kroner. Til sammenligning koster det i dag 7200,- kroner for et samlemedlemskap på Onsøy, Hvaler og Huseby & Hankø, og 6900,- kroner på Gamle Fredrikstad. 

Dermed kan du, for en ekstrasum i året, nå spille på kryss og tvers av golfbaner i området etter eget ønske. 

Fra venstre: Ole-Kristian Arnesen (Onsøy GK), Helge Dehlin (Gamle Fredrikstad GK), Mette Kallerød (Huseby & Hankø GK) og Lasse Heier (Hvaler GK).

For personer under 28 år koster det nye medlemskapet 6950,- kroner i året. 

Skal samarbeide på flere områder

I første omgang dekker det nye samarbeidet medlemskap og spill på banene, men på sikt er tanken å utvikle det ytterligere. 

– Allerede snakker banemannskapene mye med hverandre når det kommer til det grøntfaglige, samt lån og leie av diverse maskiner og utstyr, sier Ole-Kristian Arnesen, styreleder i Onsøy GK. 

– Men på sikt håper vi at det skal løfte juniorene i regionen, understreker han. 

Arnesen forteller at miljøene i de forskjellige klubbene kjenner hverandre godt fra før, men at det skal bli enda tettere. 

– Med felles treninger, erfaringsutvekslinger, samlinger og mini-turneringer kan juniorene i området bli enda bedre, sier styrelederen. 

Onsøy GK er den eldste av de fire klubbene.

Gjenopplivning av turnering?

I tillegg snakker de fire banene om å gjenopplive en gammel turnering som fungerte som et slags regionalt klubbmesterskap – «Fredrikstads beste golfer». 

– Det hadde vært utrolig moro å få til, spesielt nå, uttrykker styreleder Arnesen. 

Om vertskapsbanen skal gå på rundgang fra år til år eller om det skal spilles én runde på hver bane over flere dager er derimot ikke bestemt. 

– Uansett så vil samarbeidet mellom våre fire klubber vokse ytterligere, understreker han. 

Powered by Labrador CMS