Ladies European Tour((//

Nedtur for Stavnar da rookie vant: – Det er slike runder man lærer mest av

Det ble en skuffende avslutning på ukens Ladies European Tour (LET) for Madelene Stavnar, men det er ikke mange måneder siden teamet ville jublet for 11.-plass.

Madelene Stavnar endte på 11.-plass i India.
Madelene Stavnar endte på 11.-plass i India.
Publisert Sist oppdatert

– Det var en tøff siste dag. Jeg følte faktisk spillet var ganske bra, men misset på feil steder som kostet meg dyrt. Jeg får se i det store bildet og ta med erfaringen fra å spille i lederball enda en gang og bli mer vant til det å lede, sier Stavnar til Norsk Golf.

Etter en bogeyfri åpningsrunde i Hero women's Indian open, startet Madelene Stavnar fredagens andrerunde på toppen av ledertavlen. Til tross for en trøblete start på runden, hentet Stavnar seg inn, og rodde til slutt i land en 74-runde som holdt henne inne i seierskampen etter halvspilt turnering.

Lærerikt

Runde tre åpnet på lignende vis som den andre, denne gang med dobbelbogey på åpningshullet. Men nok en gang viste Stavnar mental styrke, noe hun har jobbet med, og slo tilbake på forrykende vis. Faktisk var det kun én spiller i feltet som leverte bedre enn Stavnar hvis man ser på de elleve siste hullene.

Dermed skilte bare fire slag mellom Stavnar på tredjeplass, og den tyske rookien Aline Krauter, som ledet både etter andre og tredje runde.

– Det har vært en veldig morsom, men slitsom uke. Det er gøy å se at spillet er såpass bra at jeg kan kjempe i toppen, som motiverer meg veldig til å kjempe videre. Det er jo disse dagene man lærer mest av, så jeg får sette meg ned og snakke ordentlig med treneren min så vi kan fortsette utviklingen. Jeg gleder meg til de neste turneringene

Fant ikke flyten

Men da det gjaldt som mest, fant ikke Stavnar tilbake til flyten som hun avsluttet fredagen lørdagen med.

Bogey på de to første hullene ga samme score som de to åpningshullene både på dag to og tre, og etter nok en bogey på hull 7 samt dobbelbogey på hull 10, var muligheten for en plassering helt oppe i toppen av resultatlisten, forsvunnet.

Samtidig som Stavnar slet med sitt eget spill, fortsatte spillepartnerne, blant dem tyske Krauter, å levere særdeles stabil golf, og etter runder på 69, 68, 68 og 68 slag, vant rookien suverent (-15) med fem slag ned til svenske Sara Kjellker. Tyskeren gjorde kun seks bogeyer i løpet av hele turneringen - og 21 birdier.

Stavnar fant et par biridier på de avsluttende hullene (13 og 18), men det hjalp ikke stort etter trippelbogey på hull 14 og bogey på hull 17.

11.-plass

79-runden (+7) var Stavnars verste denne uka, og førte henne ned til 11.-plass totalt, og en totalscore på par. Det gir uansett en fin slump penger til kontoen; i overkant av åtte tusen euro.

Pappa Thor Stavnar til Norsk Golf at så sent som i vår ville teamet jublet for 11.-plass på LET, men at datteren har hatt en fantastisk utvikling siden den gang.

– Vi tror dette er nok et skritt i riktig retning, og hun kommer til å kjempe om mange gode plasseringer fremover. Madelene er nå på 37.-plass å rankingen, og er sikret fullt kort til neste sesong, skriver Thor Stavnar i en tekstmelding til Norsk Golf.

Stavnar har fått en invitasjon til Saudi Arabia i neste uke, og avslutter deretter sesongen med to turneringer i Spania.

Dorthea Forbrigd ble nest best av de norske, på 39.-plass etter dagens beste norske runde (75 slag), mens ringreven Marianne Skarpnord endte på 42.-plass. Renate Grimstad tok 57.-plassen.

Resultatliste

Powered by Labrador CMS