Amatør-Vm//

Norge tok historisk VM-sølv: – Gøy å ta medalje som det siste de gjorde

For første gang har team Norway tatt medalje i amatør-VM. 

Tommel opp for Michael Mjaaseth, Herman Wibe Sekne og Mats Ege.
Tommel opp for Michael Mjaaseth, Herman Wibe Sekne og Mats Ege.
Publisert Sist oppdatert

Denne uka har tre av Norges herreamatører representert Norge i amatør-VM i golf i Abu Dhabi i Emiratene. Etter fire dager med turneringsspill reiser Norge hjem med sølvmedaljer i lag-turneringen, og tredjeplass til Herman Wibe Sekne individuelt.

Forhåndsfavoritten USA seilte til slutt ifra i toppen av ledertavlen, og dermed var det sølvmedaljene som Sekne og medspillerne Michael Mjaaseth og Mats Ege måtte kjempe for.

Trener Hans Åberg er både fornøyd og imponert over det spillerne har prestert denne uka.

– Ser man historisk på det, var fjerdeplass i fjor vår beste plassering noen sinne i denne turneringen. Vi har aldri tatt medalje i amatør-VM før, ikke noen gang. Slik sett, er dette veldig stort. Jeg syns guttene har gjort en fantastisk prestasjon, samtidig som jeg har ekstrem respekt for hvor gode de faktisk er. Jeg skal ikke si at dette er en sensasjon, men det er klart over forventning, sier Åberg til Norsk Golf.

Amatør-VM ble spilt i Abu Dhabi i Emiratene.
Amatør-VM ble spilt i Abu Dhabi i Emiratene.

- Veldig fornøyd

Som Åberg sier dro USA tidlig ifra, og amerikanerne vant til slutt med elleve slag etter å ha ledet fra dag én. Norges beste spiller denne uken, var nevnte Herman Wibe Sekne, som faktisk ledet den individuelle turneringen på ett tidspunkt. Sekne hadde muligheten til å vinne, men sju par og bogey på det siste hullet var to slag for mye til å slå Kazuma Kobori fra New Zealand.

– Han gjorde en veldig bra bogey på det attende hullet. I golf så kan man finne alltid finne tapte slag her og der, men det kan alle spillerne. Han var ikke deppa etterpå, sur eller skuffet. Han var i godt humør, og er glad for lagets skyld, sier Åberg.

- Og hvordan opplever du stemningen i laget nå?

– Jeg tror de er veldig fornøyd, spesielt ettersom USA stakk i vei, og ble untouchable. At vi greide bogey på det siste hullet og endte på delt andreplass, smakte godt i det som er Herman og Mats' siste amatør-VM. Da er det gøy å ta medalje som det siste de gjorde som amatører.

Høyt nivå

For turneringen der vinneren - altså laget - vinner the Eisenhower trophy, handler om lagspill. I så måte var Seknes bogey på det attende hullet nok til å sikre Norge sølvmedalje i lagdelen og Sekne tredjeplass i den individuelle delen.

Og selv om det er er snakk om amatørgolfere, er det gode golfspillere. 

– Han som Sekne spilte med i dag, amerikaneren Gordon Sargent, sikret seg spill på PGA-touren til neste år. Og vi så det også da Viktor Hovland gikk fra amatørspill til proffspill at han var helt der oppe blant proffspillerne med en gang. Så de beste amatørene er veldig gode, sier Åberg.

The Eisenhower trophy går til amatørverdensmesteren.
The Eisenhower trophy går til amatørverdensmesteren.

Mjaaseth endte på 8.-plass individuelt, mens Ege endte på 82.-plass. Turneringsformatet er slik at det er de to beste av lagenes tre scorer fra hver runde, som teller sammenlagt. Til sammen åtte scorer summeres, og det er laget med færrest slag som vinner til slutt.

Enkeltspilleren med lavest score får ingen premie eller seremoniell anerkjennelse, men ifølge Åberg betyr det likevel noe.

– Man blir jo i så måte uoffisiell verdensmester. Så blant spillerne så er det selvfølgelig stas. Men de får ikke annet enn applaus, heder og ære.

Resultattavle

Powered by Labrador CMS