Colin Montgomerie, selv en legende innen golfsporten, tror det er helt essensielt at Tiger Woods får tilbake spillet sitt i løpet av 2012. Woods, som har 14 majortriumfer å se tilbake på så langt, og som lenge var verdens udiskutabelt beste spiller, er nå utenfor topp 50 på verdensrankingen for første gang siden karrieren hans skjøt fart for 15 år siden. Han har heller ikke kjent smaken av seier siden skandalene begynte å hagle rundt ham sent i 2009.
Mye skyldes skader, og mye skyldes antakelig at han sjelden spiller mer enn én turnering før han forsvinner fra radaren i noen uker, gjerne enda lenger enn det også.
Colin Montgomerie, som har kjent Tiger lenge, tror tiden begynner å renne ut for den tidligere verdenseneren. Monty tror 2012 blir helt avgjørende for Tiger.
– Jeg ville ønske å se Tiger vinne igjen. Jeg tror han er fast bestemt på det. Det blir interessant å se neste år. Det blir et veldig viktig år, sier Montgomerie – som kommer med følgende råd til Woods.
– Jeg ville bedt ham slappe av litt mer. Jeg tror han forsøker for hardt ute på banen å komme tilbake der han var. Og det nivået han var på, den dominerende posisjonen han befant seg i – nå må han ikke bare prøve å komme seg tilbake dit, men han må bli enda bedre enn det også, fordi konkurransen er blitt hardere. Som i enhver business, så kan du ikke sitte stille. Så hvis han blir så god som han var, så vil ikke det være nok.
Og Monty mener altså at den eneste måten å gjøre det på, er å slappe av mer.
– Vi vet alle at golf er et spill du ikke kan forsere. Vi kan ikke det til å skje, vi må bare la det skje.
Kilde: The Peninsula