Leishman kom seg inn på seks under par, etter en forrykende avslutning på runden. Med birdies på det 10, 13, 14, 15- og 15 hullet slo han sterkt tilbake etter å ha åpnet dagen med bogey.

 

Med lite vind var forholdene optimale for å score lavt på Augusta. Utover ettermiddagen ble det flere lave scorer, og Leishman fikk etterhvert selskap på toppen av leaderboardet av Sergio Garcia. Garcia vakte i fjor oppsikt da han konstaterte etter sin skuffende avslutningsrunde at han ikke var god nok til å vinne en major.

 

Spillet hans torsdag antydet det motsatte.

 

Spanjolen ga full gass fra startgropa, og var fem under par etter ti hull. Med en ny birdie på det 15. og ingen bogeys på scorekortet kunne han signere for en prikkfri 66.

 

– Det er uten tvil det ti beste hullene jeg har spilt noensinne i The Masters. Det er de jeg skal tenke på når jeg legger hodet mitt på puten i kveld. Det føltes så bra, og jeg slo så mange gode slag. Selv da jeg slo firer, femmer- og sekserjern inn til greenene følte jeg at jeg bare var noen få meter unna. Det er vanskelig på denne banen, fortalte Garcia i presseboksen etter runden.

 

Han medgir at han kunne ordlagt seg bedre da han etter fjorårets avsluttende 75-runde gjorde innrømmelsen at han ikke var god nok til å vinne en major.

 

– Det var et av de øyeblikkene hvor man er veldig frustrert. Det kom nok feil ut måten jeg sa det på. Vi går alle gjennom slike øyeblikk. Det vakre med denne sporten er at man kan være så langt nede, og også så høyt oppe, ettersom det mentale aspektet spiller mye større rolle enn andre idretter.

 

Skulle han endelig gå hele veien, vil det bety den første europeiske Masters-vinneren siden 1999, da en annen spanjol vant, Jose Maria Olazabal.

 

Les også: Etter dette sa det stopp

 

Store navn i toppen

 

Publikumsfavoritt Fred Couples kjenner Augusta som sin egen bukselomme, og viste igjen at han kan bli å regne med denne uken. Champions Tour-spillerens eneste feilskjær kom på det 18. hullet, og veteranen ligger bare to slag bak tet-duoen. Hans yngre spillepartner Dustin Johnson åpnet enda bedre, og holder andreplassen alene på fem under par.

 

David Lynn, Rickie Fowler, Gonzalo Fernandez-Castano, Trevor Immelman og Matt Kuchar er de andre spillerne som deler fjerdeplassen på -4 med Couples. 

 

Verdensener Tiger Woods spilte solid fra tee til green på torsdag, men virket aldri helt komfortabel på greenene. Selv om lengdebedømmingen hans på langputtene var bra, hadde han en rekke relativt korte birdieputter han ikke klarte å konvertere.

 

Han var likevel fornøyd med sin åpning på to under par. Tre av de fire gangene han har vunnet The Masters tidligere, har han åpnet med nettopp en 70-runde.

 

Les også: Argumenter for og mot Tiger-seier

 

– Det var en god og solid start. Jeg er bare fire slag bak, akkurat der jeg trenger å være. Jeg syntes greenene var litt vanskelige, de rullet ikke så mye som jeg trodde. Vi snakket om det i gruppen vår. Hastigheten på greenene var hovedutfordringen i dag, sa Woods etter runden. Han jager sin første Masters-seier på åtte år, og hans første major siden 2008.

 

– Det er lang vei igjen, og banen kommer til å endre seg dramatisk til fredag ettermiddag. 

 

Runden gir ham delt 13. plass så langt, sammen med blant annet tre andre forhåndsfavoritter – Justin Rose, Brandt Snedeker og Lee Westwood.

 

Rory McIlroy hadde en berg-og-dalbane-runde, der han gjorde nok birdies til å kunne levere en god score. Nord-iren var to under etter seks, og så ut til å fortsette den gode formen fra Valero Texas Open. Med fem bogeys fra det 7. hullet og inn skulle det imidlertid bare bli en åpning på par.

 

Slaget foran ham er Phil Mickelson en under par. Lefty lå to over for dagen helt frem til det 11. hullet, men fikk snudd trenden med en spurt av birdies mot slutten.

 

Dagens store prestasjon var det kanskje 14 år gamle Tianlang Guan som stod for. Kineseren skriver major-historie denne uken som tidenes yngste spiller, og satte kronen på verket på hull 18 med en birdieputt fra utenfor green. I ball med legenden Ben Crenshaw og en annen ungkomet, Matteo Manassero gjorde Guan fem bogeys men også fire birdies, en mer enn Tiger Woods. Med delt 46. plass ligger han utrolig nok akkurat innenfor cutstreken etter dag 1. Med +1 ligger han blant annet to slag foran regjerende mester Bubba Watson!

 

Hvem har du størst tro på etter åpningsrunden? Hvem imponerte deg mest, og hvem synes du var dagens skuffelse?

 

Les også: Baneguide: Her avgjøres turneringen

 

Les også: Sendetider for The Masters