Etter å ha avsluttet med back to back birdies, kunne en følelsesladd Richard McEvoy endelig juble for seier på Europatouren – på hans 285. forsøk. 

Engelskmannen har vært gjennom Q-school seks ganger, og har kommet seg på Europatouren via Challenge tour to ganger siden han entret proffsirkuset for første gang i 2003. Men vunnet har han altså aldri gjort. Før nå. 

– Det er utrolig, sa McEvoy til Europeantour.com etter runden. Jeg har ventet lenge, 17 år som proff av og på touren. Jeg er overlykkelig.

Han har bare klart å beholde Europatour-kortet to ganger siden han vant Q-school i 2003, men ventetiden tok omsider slutt etter at han avsluttet med en 73-runde på Green Eagle Golf Gourses, -11 totalt, ett slag foran amatøren Allen John, svenske Christofer Blomstrand og Renato Paratore fra Italia. 

39-åringen hadde en to slags ledelse på de første ni, og kjempet mot spillepartner Bryson DeChambeau. Bogeys både på 12 og 13 sendte amerikaneren i føringen, men DeChambeau tapte fem slag på de siste fire hullene og falt nedover på resultatlisten. 

Tin Cup

I sosiale medier har flere påpekt likheten mellom McEvoy og Kevin Costners karakter i filmen Tin Cup, Roy McAvoy – mot slutten kom det et slags Tin Cup-øyeblikk, der det ble en en liten diskusjon mellom engelskmannen og hans caddie om hva de skulle gjøre på det siste hullet. 

For McEvoy måtte ha birdie for å vinne, par ville sende ham ut i omspill med tre andre. Men da caddien ville at 39-åringen skulle gå for greenen på to, mente spilleren noe annet. 

– Jeg kjempet hardt, og overtalte min egen caddie til å legge meg opp på det siste hullet, jeg mente det ville gi meg best mulighet til birdie. 

Han holdt nervene under kontroll, og senket sjumetersputten for en bemerkelsesverdig seier. 

– Det begynte egentlig for noen uker siden, jeg spilte en pro-am på Queenwood og gikk på 64, ny banerekord, og slo spillere som Rory McIlroy, Justin Rose og Adam Scott, og det ga meg en skikkelig innsprøytning med selvtillit. Så fulgte jeg opp forrige uke med en ny boost, da jeg vant Challenge Tour. Og så fortsatte det igjen denne uka. 

En skikkelig askepotthistorie – eller skal vi si Tin Cup-historie? 39-åringen dro inn 333.000 euro og har sikret arbeidsplassen i uoverskuelig framtid.