NM Damer// Dag 4

– Akkurat nå er det mange følelser i sving

Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) kunne slippe jubelen løs da den siste putten rullet i koppen. Med åtte slags margin vant hun sin første kongepokal.

Renate Grimstad får seiersklem av caddie og pappa etter siste putt i årets norgesmesterskap. Dette er hennes første kongepokal.
Publisert Sist oppdatert

Det var egentlig duket for parademarsj for Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) søndag ettermiddag på Oslo Golfklubb. Hun ledet med fem slag på de nærmeste konkurrentene før utslag, og viste ingen tegn til nerver de første hullene. 

Da hun gjorde birdie på hull 5, og den jagende Henriette Spilling Gjelten (Losby GK) rullet i sin andre bogey for dagen på samme hull, var det nok flere som tenkte at gullet var sikret. 

Men golfballen er rund, og som Grimstad selv sier: «Det er ikke over før alle har puttet i på hull 18». 

Stavanger-jenta gjorde bogey på hull 12, mens Gjelten gjorde birdie på hull 13 og 14. Ledelsen krympet og kampen om kongepokalen så ut til å åpne seg igjen. 

– Der bestemte vi oss for endre tankesett, jobbe på og fighte helt til slutten, forteller Grimstad til Norsk Golf. 

Renate Grimstad skjønte underveis i finalerunden at en endring måtte til. Da skrudde hun til gassen.

Det så ut til å funke. Med fire strake birdier på de siste fire hullene, stengte hun døren for alt som het konkurranse. 68-runden ble turneringens beste runde av alle i damefeltet, og hun endte én under par (–1) i mesterskapet – åtte slag foran sølvmedaljen. 

– Du står her som vinner av norgesmesterskapet i golf. Hvordan føles det?

– Akkurat nå er det så mye følelser i sving at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det er utrolig deilig. Settingen, å være tilbake og levere god golf er skikkelig gøy, sier en rørt norgesmester.

– Nå er jeg veldig lettet, takknemlig og glad for at jeg klarte å dra seieren i boks i år. 

Tar igjen feiringen hjemme

Stavanger-proffen spiller til vanlig på Ladies European Tour, men har ikke pegget opp i én eneste turnering på den touren så langt i år. Det skyldes en ryggskade som måtte opereres tidligere i vinter. 

Derfor var norgesmesterskapet faktisk henne første konkurranse for året, og første gang på flere måneder hvor hun er med i turneringssirkuset igjen. 

Målet i «comebacket» var egentlig å bare klare kutten. Seier kom overraskende på 27-åringen. 

– Hvordan skal dettes feires?

– Det blir nok veldig rolig, sier hun med trykk på «veldig». 

Som reiseleder for Stavanger-juniorene som skal spille Srixon Tour-turnering på Losby om noen dager, går resten av dagen til å sette seg i ni-seteren, sjekke inn på nytt hotell og omstiller utøverne for å spille ny turnering. 

– Men jeg lover at jeg skal ta igjen for det når jeg kommer hjem til Stavanger. Dette skal feires!

Den siste putten går i for Renate Grimstad. Sølvvinner Henriette Spilling Gjelten i bakgrunnen.

– Puttene rant inn

Henriette Spilling Gjelten fra Losby GK tok opp kampen med proffen, men er svært fornøyd med sølvet. Det var langt over forventningene til 17-åringen. 

– Målet var topp-fem. Det var deilig å klare det. Det gir motivasjon til å trene mer, for det var ikke feilfritt der ute i dag. Det er ganske mye som kan forbedres, og det er gøy. Jeg liker å trene og utvikle meg, svarer Gjelten. 

– Du åpner med to bogeyer, men svarte med å gå fire under på de siste 13 hullene. Hva skjedde?

– Jeg pleier å være god til å omstille meg, og to bogeyer ødelegger ingenting – det er mange hull igjen. Caddien min hjalp meg mye, jeg prøver å være tålmodig, også rant puttene inn etterhvert. 

Etter oppturen fra Oslo GK er hun klar for ny turnering om bare noen dager. Denne gangen på hjemmebane i Lørenskog. Og ikke minst, trene enda mer. 

– Treneren min, Niklas Diethelm, og jeg jobber mye med teknikk, og den sitter mer og mer, så nå jobber jeg mer ute på banen for å bli bedre der ute. Mye trening fra forskjellige underlag og vinkler – man slår sjeldent et slag som er helt flatt, konkluderer hun. 

Den siste medaljen gikk også til Rogaland. Ruth Tønnessen fra Sola GK tok igjen Ålesund-spiller Emilie Myklebust Bjørge på den siste dagen. Tønnessen endte +11 for turneringen. 

Her er resultatene

Henriette Spilling Gjelten (t.v.), Renate Grimstad og Ruth Tønnessen
Powered by Labrador CMS