Oslo-spilleren flørtet med cutgrensen etter å ha åpnet turneringen med en runde på to under par (69). Den trenger han ikke lenger å bry seg om nå, for takket være en knallrunde på seks under par onsdag har han foreløpig hoppet 40 plasser oppover leaderboardet til delt 14.-plass (-8), fem slag bak lederen Daniel van Tonder fra Sør-Afrika. Dermed er han sikret lønn for første gang denne sesongen.

Reitan åpnet runden tregt med bogey på hull 2, før han tråkket gasspedalen i bånn med seks birdies fra hull 5 til 11, inkluder fem på rad (!) fra hull 5.

Med én bogey, to birdies og fire par på de resterende hullene signerte han for en runde på 65 slag, en tangering av sin nest laveste score i europatour-sammenheng.

Selv om 23-åringen har startet året på europatouren, vil disse turneringene kun være oppvarmingsturneringer før Challenge Tour-sesongen braker løs for fullt i Sør-Afrika i slutten av april.

Reitan har bare en begrenset kategori på European Tour og har dermed bestemt seg for å forsøke å sikre en topp-20-plassering sammenlagt på Challenge Tour i år for å kunne rykke opp til europatouren igjen.

Også Espen Kofstad, Kristian Krogh Johannessen, Elias Bertheussen og Eirik Tage Johansen har spillerettigheter på Challenge Tour i 2021.

NB! Reitan hadde norsk selskap i feltet av Eirik Tage Johansen denne uken, som spilte sin første turnering internasjonalt siden korona-pandemien brøt ut.Han misset dessverre cuten med fire slag.

Leaderboard Kenya Savannah Classic