Det gikk dessverre ikke veien denne uken heller for Espen Kofstad, som nå har misset fem strake cuter etter at han vartet opp med sesongbeste i Open de Espana 21. april.

 

Kofstad var greit posisjonert etter torsdagen i Lyoness Open med en åpningsrunde på par. Det holdt til en 66. plass på leaderboardet, akkurat ved cutstreken. Han var imidlertid avhengig av en runde under par for å klare fredagens cut. I stedet måtte han to over, etter å ha gjort fem bogeys, samt to birdies.

 

Dermed fortsetter andrerundene å stikke kjepper i hjulene for Losby-golferen, som har brukt over 2,5 slag i snitt per andrerunde i år sammenlignet med åpningsrundene. På 15 åpningsrunder i år har han til sammen brukt 1067 slag. Til sammenligning har han brukt 1105 slag når vi summerer alle fredagsrundene.

 

En rekke spillere er fortsatt ute på banen, men Kofstad er dessverre for langt bak til å kunne klare cuten uansett hva som skjer foran ham. Neste uke tar European Tour turen til Najeti Hotels et Golf Open i Frankrike, uten Espen Kofstad på deltagerlisten. 

 

Nederlenderen Joost Luiten har overtatt ledelsen i Østerrike. Han tar med seg en ett slags ledelse på Paul Waring til «moving day» lørdag.

 


 

Runde 1

 

Espen Kofstad kom seg inn på par for dagen i åpningsrunden av Lyoness Open i Østerrike.

 

Losby-golferen deler 66. plassen etter første runde på Diamond CC i Atzenbrugg, etter en åpningsrunde på 72 slag. 26-åringens åpningsrunde bestod av to bogeys, to birdies og resten par, og han ligger med det godt til plassert for å kunne klare sin første cut siden Open de Espana 21. april.

 

– Måtte kjempe for scoren i dag! Ny dag i morgen, skrev han på sin Twitter-profil etter runden.

 

Nå gjenstår det bare for Espen å levere en god score på fredagens andrerunde. Det har vært lettere sagt enn gjort så langt denne sesongen. Så langt i år har han slitt stort i andrerundene, hvor han i snitt har brukt 2,5 slag mer per runde enn åpningsrundene.

 

Espens spillepartner for dagen, Tom Lewis har gått opp i ledelse etter en kanonrunde på ni under par. Silver Medal-vinneren fra The Open 2011 leverte en bogeyfri runde med  ni birdies, og leder med to slag på nederlenderen Joost Luiten.