NM 2024 // DAG 3

Antonsen smilte etter ny birdie: – Deilig avslutning

I sterk vind leverte Mikkel Antonsen mesterskapets hittil beste runde. Dermed er det full spenning i herreklassen før de siste 18 hullene søndag.

Mikkel Antonsen
Mikkel Antonsen koster på seg et bredt smil etter å ha chippet ballen i hullet på Bogstads attende lørdag.
Publisert Sist oppdatert

Etter tre runder av Norgesmesterskapet i golf på Oslo Golfklubb, troner fortsatt Joachim Larsen Tegner (Asker GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) på toppen av herrenes ledertavle, begge ni under par.

Sammen gikk de ut med tre slags ledelse i vindkastene på Bogstad lørdag. Men da alle var tilbake i klubbhuset utpå ettermiddagen, var det plutselig helt jevnt i toppen.

Og den som flyttet seg mest på «moving day» var Mikkel Antonsen fra Gamle Fredrikstad. 

Litt flaks også

NM-vinneren fra 2017 imponerte med en tredjerunde på 67 slag, fem under par, og er bare ett slag bak tetduoen før søndagens finale.

– Jeg holdt ballen i spill og slo en del innspill nærme i dag. Og puttet ganske okei. Da blir det som regel en bra runde, sier Antonsen til Norsk Golf.

Men du kommer deg ikke rundt Bogstad i disse forholdene uten en god porsjon tur i tillegg. På det 14. hullet forsøkte han å drive greenen, og var bare centimetere fra å gå i vannet. I stedet endte det med birdie.

– Jeg trodde egentlig at en god drive skulle bli for lang, så jeg la inn en liten defensiv blokk og kom opp for kort. Jeg var vel bare 20 centimeter unna vannet der. Så det var egentlig veldig flaks, innrømmer Antonsen.

Sånn er golf. Noen dager er det stang ut, andre stang inn. Og hans femte (!) birdie på siste ni kom da han chippet på den 18. greenen – til NMs hittil beste runde og åtte under par totalt.

– Jeg var egentlig litt uheldig på utslaget, poengterer Antonsen. – Men da innspillet først ble for kort, var chippen relativ enkel. Det var deilig å avslutte på den måten.

Mikkel Antonsen
Mikkel Antonsen avslutter dagen med å chippe ballen i hullet.

Arnøy i posisjon igjen

Deilig vil det også være å vinne en ny kongepokal. Men det er flere i feltet som kan tenke seg den. Ikke minst Arnøy, som de to siste årene har endt opp på den sure andreplassen. Uten at han trenger å minnes om det.

– Jeg vet ikke om det er mulig å hente noe spesielt fra det. Det er læring i alt, og det blir bare to turneringer av mange, sier Jarand Ekeland Arnøy. 

Etter tre runder på 67, 69 og 71 slag har han en ny mulighet til å sikre seg sin første kongepokal.

Jarand Ekeland Arnøy
Jarand Ekeland Arnøy er igjen i posisjon til å vinne et etterlengtet NM-gull.

– Det hadde naturligvis vært gøy om jeg endelig kunne ende på toppen. I dag kom jeg litt skjevt ut fra start, men er fornøyd med at jeg kom meg under par. Jeg er i en god posisjon, og det er hyggelig at det blir spennende, smiler Fana GK-proffen.

Også Carl Didrik Meen Fosaas (Nøtterøy GK) vil ha et ord med i laget når alt skal avgjøres søndag. Den tidligere college-studenten fra Texas Tech har så langt levert runder på 69, 70 og 70 slag på Bogstad, og går ut bare ett slag bak Antonsen og to bak Larsen Tegner og Arnøy. 

NB! Overraskende nok er ingen spillere fra talentfabrikken Oslo Golfklubb med i tetkampen før søndagens finale. Men det gror godt på Bogstad. Nicolai Barthel Rosli (+1) er bare 15 år. Etter runder på 72-73-72 slag er han på delt tiendeplass som beste Oslo-spiller, uten en eneste dobbeltbogey så langt.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS