De siste 13 årene har LPGAs tur til Frankrike hatt internt rykte som en av de mest eksepsjonelle turneringene på tourens program. Tidligere var den kjent som Evian Masters Presented by Société Générale, og ble spilt på den naturskjønne golfbanen bygget i fjellene i Evian-les-Bains med utsikt over Genevesjøen. Turneringen hadde en av de høyeste pengepremiene hver sesong.

 

I år blir turneringen oppgradert til majormesterskap og blir den femte og siste på sesongens program. Tidenes aller første Evian Championship finner sted på utfordrende Evian Resort Golf Club. Banen ble redesignet for mange millioner for 14 måneder siden. Et sterkt internasjonalt felt bestående av 120 spillere fra LPGA og Ladies European Tour skal vise seg fram fra torsdag.

 

Konkurransenivået blir høyt da denne turneringen har rykte på seg for å bringe fram det beste i damegolfen. I spissen av årets felt finner vi nummer en på verdensrankingen og tittelforsvarer Inbee Park. Seieren hennes i 2012 markerte starten på en av de mest utrolige periodene i LPGAs historie. US Open mesteren fra 2008 gjorde slutt på fire års seierstørke i det som skulle bli et fantastisk 2012. Hun noterte seg for 10 andre topp 10 plasseringer og seier i Sime Darby LPGA Malaysia.

 

Park tok med seg suksessformen inn i 2013 sesongen. I år har hun vunnet seks titler og fullstendig dominert pengelisten på LPGA og kampen om Rolex Player of the Year. Hun skal prøve å bli den første sør-koreaneren som vinner årets spiller ved slutten av sesongen. Men denne uken skal 25-åringen først prøve å bli den første golfspileren – for både menn og damer – som vinner fire majorturneringer i samme sesong.

 

Verdens nummer to, Stacy Lewis, er også blant favorittene denne uken etter å ha tatt sin andre majorseier i RICOH Women’s British Open i august. 28-åringen noterte seg for sesongens 13 topp 10 plassering i Safeway Classic forrige måned, noe som er flest av alle på touren i år.

 

I feltet finner vi to norske spillere – Marianne Skarpnord og Suzann Pettersen. Tutta er full av spilleglede etter den siste tids positive hendelser på og utenfor banen.

 

– Etter seier i Solheim Cup og Safeway Classic samt en kjempehelg i Oslo med Suzann Pro Challenge har jeg masse energi. Det er en stund siden forrige major-seier, så det hadde vært ekstra morsomt å vinne denne i Europa, sier Tutta.

 

07.45 – Marianne Skarpnord, Dewi Claire Schreefel og Mariajo Uribe.

13.04 – Suzann Pettersen, Shanshan Feng og Stacy Lewis

 

Evian Championship spilles 12-15.september. Viasat Golf sender direkte fra kl.11 torsdag og fredag, kl.12.30 lørdag og søndag.

 

 

Endringer på banen

 

Banearkitektene Dave Sampson, Jeremy Slessor og Steve Smyers var sentrale da banen fikk sitt nye design som kostet mange millioner kroner. Fokus har vært på de fire avslutningshullene som nå heter Evian Puzzle. Hull 18 var tidligere et par 5 man kunne nå på to slag. Nå er det endret til et krevende par 4, noe som skaper en dramatisk avslutning. Andre forandringer er hull 13 og 15 som nå kan settes opp som korte par 5, og hull 16 som er par 3 med utslag over vann. Det femte hullet har også blitt endret fra par 4 til et nydelig men krevende par 3.

 

Tutta har fått med seg at det er gjort endringer.

 

– Det blir spennende å spille på en bane hvor det er gjort store og nødvendige endringer det siste året.

 

Evian Championship Junior Cup

 

Denne turneringen, som i tillegg til Norge inkluderer USA, Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Finland, Frankrike, Tyskland, India, Italia, Japan, Mexico, Nederland, Slovenia, Spania og Sveits, spilles 17-18.september. Det brukes samme bane som i Evian Championship, Evian Resort Golf Club. Lagene består av to gutter og to jenter født i eller etter 1999. Turneringsformen er slagspill over to 18-hulls runder.

 

Turneringen ble første gang spilt i 2007. USA er regjerende mester.

 

 

 

Kilde: lpga.com