Været skaper problemer for veldrevne og populære Region Tour Rogaland. Vestlandet opplever en spesiell slutt på vinteren med skogbranner og ekstremt lite nedbør. I Bergen har telen på Fana GK rett før påske blitt målt til en meter. Det skjer ikke ofte, men nå ønsker noen vestlendinger seg regn.

 

Pressemelding fra Solastranden GK.

 

 

Med værmeldinger om fortsatt vintervær fram til 10. april måtte turnerings- og klubbledelse bare bite i det sure eplet og avlyse årets første store golfturnering – Solastranden Open 13. og 14. april.

Det skulle også være første turnering i Region Tour Rogaland og 90 golfspillere fra hele landet som var påmeldt, snaue to uker før start, må stagge konkurranselysten og smøre seg med tålmodighet. For det kan ennå ta lang tid før banene i Rogaland – og resten av landet – blir spilleklare med sommergreener.

 

Banemannskapet anslår at telen går ned til 60-70 cm og det begynner å bli spennende om gresset både på greener og banen for øvrig har overlevd den ekstreme tørken distriktet har opplevd denne våren.

Selv med gode temperaturer – +10 eller mer – må det forventes å ta nærmere 14 dager før grunnen er gjennomtint.

Det betyr omkring 1 måneds forsinkelse i forhold til hva som har vært normalt i klubbens 20-årige historie.   Og for en gangs skyld ønskes det nedbør, fortrinnsvis som regn.

 

Region Tour Rogaland er organisert av spillerne selv og samler inn hvert år veldig mye penger til et utvalgte veldedige formål sammen med sponsorene, klubbene, andre turneringer, konserter og gavmilde enkeltpersoner. Barnekreftforeningen er valgt som årets formål og tour’en har fast tradisjon at vinneren av den store RTR-finalen får signere gigantsjekken. Det skal bli spennende å se hvem som vinner årets finale og får æren av å overekke sjekken til Barnekreftforeningen. Tidligere vinnere har vært; Fredrik Tønnessen, Eirik Tage Johansen og i fjor Magnus Jepson, alle fra Stavanger GK.