Årets første topp-ti på Tutta

Endelig løsnet det for Suzann Pettersen, som endte på en sterk sjetteplass i LPGA LOTTE Championship.

Tutta hadde delt 11. plass som utgangspunkt før den siste runden på Ko Olina Golf Club på Hawaii, etter at hun falt ned med en 74-runde i den tredje runden. Hun har til gode å levere fire runder på rad i år på par eller bedre. I går slo hun imidlertid tilbake med en avsluttende runde på tre under par (69).

Den tok henne opp til seks under par sammenlagt, og en sjetteplass på resultatlisten – hennes beste plassering for året. Med fire birdies, en bogey og resten par for dagen endte marginen opp til vinneren til slutt på seks slag.

– Jeg spiller bedre og bedre. Jeg er så glad for å ha Terry på bagen, han utgjør definitivt en forskjell, det liker jeg!, skrev Tutta på sin Twitter-profil etter runden.

Ai Miyazato ble den første vinneren av LPGA LOTTE Championship, som ble arrangert for første gang i år. Miyzato ledet før den siste runden, og en avsluttende 70-runde holdt til fire slags seier på Meena Lee og Azahara Munoz. Verdensener Yani Tseng skuffet med en 74-runde, og falt til delt 10. plass.

Tutta kunne med sin 6. plass innkassere 58 000 dollar, 331 800 kroner. Neste turnering på programmet blir Mobile Bay LPGA Classic i Alabama 26-29 april.

– Det blir deilig å reise hjem et par dager før turen går opp til Mobile. Når jeg kommer til Orlando har jeg vært jorden rundt på åtte dager!, skriver Tutta på Twitter.

Fra lørdagen

Suzann Pettersen spilte seg mest sannsynlig ut av seierskampen i LPGA LOTTE Championship lørdag.

Dessverre ble det bevegelse i feil retning på leaderboardet for Suzann Pettersen under «moving day» lørdag. Tutta startet dagen på delt femteplass, kun tre slag bak teten, men falt tilbake med en skuffende 74-runde (+2).

Det som i fjor var Tuttas store styrke – stabiliteten, har i år vært hennes akilleshel. I nesten alle turneringene hun har spilt i år har det vært en eller to runder som har ødelagt, og hun har til gode å spille en turnering i år hvor hun ikke har levert en runde over par.

Tutta startet lørdagen med to bogeys på de fire første hullene, og gjorde derfra ytterlige to bogeys samt to birdies. Dermed falt hun til delt 11. plass. Holder hun på denne vil dette likevel være hennes beste plassering for året, en posisjon bedre enn forrige måneds 12. plass i Kia Classic. Hun har nå syv slag opp til japaneseren Ai Miyazato i tet, som leder med tre slag på Cristie Kerr og Azahara Munoz. Yani Tseng har også blandet seg inn i toppen, og deler fjerdeplassen fire bak Miyazato.

Fra torsdag og fredag

Suzann Pettersen deler femteplassen etter halvspilt LPGA LOTTE Championship.

Etter en noe treg start på sesongen har Suzann Pettersen endelig fått en god start. Torsdag åpnet hun med en runde på 70 slag (-2) i sterk vind på Ko Olina Golf Club i Hawaii, noe som holdt til en delt sjetteplass.

– En god start på turneringen med tanke på hvor tøffe forholdene var der ute. Det blåste virkelig! Jeg er fornøyd med 70, og startet med tre birdies på de første fem hullene. Det er herlig å ha Terry, min nye caddie ved min side. En solid mann!, skrev Tutta på sin hjemmeside etter runden.

Fredag morgen kom hun seg ned på 60-tallet med nok en god runde. Med 69 slag er hun nå på -5 sammenlagt, og klatret dermed en plass op leaderboardet til en delt 5. plass. Den deler hun med Meena Lee og Brittany Lang.

Tutta startet andrerunden på banens back nine, og fikk ingen god start på dagen med bogey allerede på hennes første hull. Hun kom seg imidlertid raskt under par for runden med to strake birdies tre hull senere. På hennes siste ni ble det ytterligere tre birdies, samt en bogey, og Oslo-jenta har nå tre slag opp til lederne Ai Miyazato og Azahara Munoz.

Dermed ligger hun foreløpig godt plassert til å kunne notere seg for sin beste plassering for året. Så langt i år står hun uten topp ti-plasseringer, og hennes beste resultat er den delte 12. plassen i Kia Classic for en drøy måned siden.

– Jeg hadde en god dag der ute i dag. Jeg er fornøyd med hvordan jeg treffer ballen, og jeg fortsetter å jobbe hardt på greenene. Nå er det viktig å få en god natts søvn, slik at jeg er klar for de to siste rundene. Jeg føler meg komfortabel, avslappet og klar til å spille, skrev Tutta på sin hjemmeside etter runden.

Verdensener Yani Tseng ligger to slag bak Tutta på delt 12. plass, etter runder på 69 og 72 slag.