Bertheussen delte 6. plassen

Elias Bertheussen fulgte opp helgens 16. plass med en fin 6. plass i Mediter Real Estate Masters fredag.

Med 6. plassen ble han også den eneste nordmannen innenfor topp-ti på leaderboardet. Trønderen har levert stabil god golf hele uken, og med tre birdies og to bogeys fredag gikk han si tredje strake runde på en under par. Dette var forøvrig også hans tredje strake runde med tre birdies og to bogeys.

Med en totalscore på tre under endte marginen opp til vinneren Jens Fahbring fra Sverige til slutt på 11 slag. Svenskene imponerte stort på La Manga Club denne uken, og kapret de tre øverste plassene på leaderboardet.

Av de øvrige nordmennene som klarte cuten, var det Christian Aronsen som havnet høyest på delt 25. plass. Det skulle man ikke trodd etter første runde, da han seks over par og helt nede på 91. plass. Fredag fortsatte han klatringen han påbegynte torsdag, og til slutt endte han på par for turneringen. Slaget bak ham plasserte lederen fra første runde, Aksel Kristoffer Olsen seg på delt 30. plass.

Fire bak ham igjen tok Petter Mikalsen 42. plassen, en posisjon over der han startet dagen, mens Øystein Engevik skuffet med 80 slag på sisterunden og falt til 48. plass.

Mediter Real Estate Masters var den siste av Ecco Tourens turneringer i Spania. Nå blir det spillepause hele april for Ecco Tour, før Sydbank Masters slår igang på Rømø Golf Links 2. mai.

Runde 2

Ingen nordmenn i topp-ti før siste runde av ukens Ecco Tour-turnering.

Amatøren Aksel Kristoffer Olsen fra Stavanger gikk rett opp i ledelsen i Mediter Real Estate Masters torsdag, etter en sterk åpningsrunde på fem under par. Fredag maktet han dessverre ikke å holde det solide spillet gående. Oppskriften ble til slutt en runde på fire over par (75), bestående av fem bogeys og en birdie. Dermed falt han ned til en 20. plass på leaderboardet.

Best av de norske er nå Elias Bertheussen, som gikk sin andre strake runde på -1. Han deler 11. plassen, og har en margin på fem slag opp til lederen Jens Fahbring fra Sverige.

Av de 18 nordmennene som stilte til start, klarte fem spillere cuten – en mer enn i helgens Ecco Spanish Open. I tillegg til Bertheussen og Olsen er også Øystein Engevik, amatøren Petter Mikalsen, og noe overraskende Christian Aronsen også klar for fredagens avslutningsrunde.

Aronsen slet stort i åpningsrunden på seks over par, men slo sterkt tilbake med å pynte på scoren sin med 11 slag torsdag. Totalt ble det åtte birdies og to bogeys på scorekortet.

Anders Kristiansen misset cuten i sin andre turnering på rad etter to sesonger med skadeavbrekk. Også Peter Kaensche misset cuten, til tross for at han lå oppe på 7. plass etter åpningsrunden.

Klikk linken nederst i artikkelen for øvrige resultater.

Runde 1

Bare noen dager etter Christian Aronsen vant på Ecco-touren, leder amatøren Aksel Kristoffer Olsen nå Mediter Real Estate Masters.

Siddisen leverte en bunnsolid åpningsrunde på La Manga Club i Spania på fem under par (68), og leder dermed med ett slag på fem spillere som deler andreplassen.

Olsen hadde ingen bogeys på sitt scorekort, og var etter 17 spilte hull tre under for dagen og akkurat innenfor topp-ti på leaderboardet. Med en knallsterk eagle på det avsluttende par 5-hullet sørget han imidlertid for at han avsluttet dagen på toppen av leaderboardet.

– Alt gikk i grunn veldig bra i dag, spesielt putting og jernslag. Jeg ga meg selv mange sjanser for birdie, og var i lite trøbbel ute på banen. Jeg fant bra ut av greenene og klarte å sette mange viktige tometere, sa Olsen til eccotour.org etter runden. Se videointervju med Olsen nederst i artikkelen.

Sammen med Peter Kaensche på syvendeplass (-3) er de to de eneste nordmennene innenfor topp-ti på leaderboardet. Nesten like imponerende som Olsens prestasjon onsdag var unggutten Jarand Ekeland Arnøys åpningsrunde på to under par. 15-åringen fra Fana gjorde fem birdies og tre bogeys på sin runde.

For Christian Aronsen bar onsdagens åpningsrunde preg av hangover fra helgens seier. Med seks over par (79) deler han 91. plassen, og skal slite med å klare cuten imorgen. Han ligger tredje sist av de 18 nordmennene som spiller. Øystein Engevik som kom på andreplass søndag skuffet også, men er med en over par og delt 39. plass fortsatt med og kjemper.

Anders Kristiansen gjorde i helgen comeback etter nesten to sesonger med skadeavbrekk, men endte opp med å misse cuten. Onsdag virket han, fortsåelig nok, fortsatt litt rusten og leverte en runde på tre over par. Det holder til en foreløpig 62. plass, sammen med blant annet Are Friestad.

For øvrige resultater, klikk linken nederst i artikkelen.