Etter en 74-runde onsdag,der Bertheussen selv ikke forstod hvordan han endte over par, fulgte trønderen opp med en andrerunde på par, 72 slag torsdag.

 

Fire bogeys, to birdies og resten par har foreløpig ført ham fra 94. til 82. plass på leaderboardet. Ikke alle spillerne i feltet rakk å spille ferdig før det ble mørkt, og Bertheussen måtte vente til fredag morgen på den endelige bekreftelsen på misset cut.

 

Bertheussen kvalifiserte seg for et nytt år i Asia, takket være 34. plassen i Q-School-finalen for en halvannen uke siden. I fjor imponerte han med stabilt spill første halvdel av sesongen, og klarte cuten i syv av sine åtte første starter. Høsthalvåret gikk imidlertid tregere, og med fire missede cuter på årets seks siste turneringer ble det til slutt en 108. plass på pengelisten med 136 000 innspilte kroner.

 

 

 


 

 

Runde 1

 

Det har ikke gått på skinner for Elias Bertheussen så langt i India – verken før turneringen slo i gang, eller under første runde.

 

Elias Bertheussen sitt India-opphold har vært av det begivenhetsrike slaget så langt. Da han ankom tidligere denne uken, var det uten golfkøller.

 

– India har vært streng med meg hittil. Startet med at golfkøllene aldri dukket opp og ikke kommer før i morgen. Så krasjet taxien på vei til hotellet. India: 2, Elias: 0 er fasiten etter halv dag. Satser på å komme sterkt tilbake når jeg får stikkene mine, skrev trønderen på sin Facebook-profil mandag.

 

Da trønderen stod på startstreken onsdag var det heldigvis med sine egne køller som omsider var kommet trygt hjem dagen før. I første runde av SAIL-SBI Open på Dehli Golf Club åpnet han med to birdies og fire bogeys for en runde på to over par.

 

Det holder bare til en delt 94. plass så langt, ni slag bak lederen Rashid Khan som åpnet med en vanvittig runde på 11 under par. Det gir ham allerede en luke på fem slag på toppen av leaderboardet.

 

– Synes egentlig jeg slo fint med 11 fairways og 14 greener. Puttet egentlig ikke helt krise heller, det bare ble dårlig score. +2 ble fasiten uten at jeg helt skjønner hvorfor. Håper på å få noe til å skje i morgen på forhåpentligvis litt bedre greener, skriver Bertheussen etter runden.