Det er riktignok mange spillere som ennå har til gode å fullføre sine runder, men med en andrerunde på seks over par er det uansett ikke noe håp om videre spill for trønderen.

Bertheussen var ikke fornøyd etter åpningsrunden på fire over par, og var avhengig av en solid runde fredag om han skulle ha håp om å få med seg helgespillet. Dessverre ble det i stedet tre bogeys, en dobbelbogey og en trippelbogey. Da hjalp det lite med to birdies på scorekortet.

 

For andre runde på rad slet Bertheussen med å skape seg gode utgangspunkt fra tee. Nok en gang ble det bare fire fairwaytreff, og med ni greentreff er det vanskelig å score lavt.

Han ligger i skrivende stund nede på 104. plass, +10 sammenlagt og seks slag bak cutstreken.

 

Australieren Scott Hend leder på tre under par.

For Bertheussen sin del bærer turen nå videre til Sør-Koreas hovedstad Seoul. CJ Invitational Hosted by KJ Choi spilles fra 10. til 13. oktober.

 


 

Runde 1

 

Elias Bertheussen er i Taiwan tilbake i aksjon på Asian Tour. Ustabilt spill fra tee til green gjorde at han måtte fire over par på åpningsrunden av Mercuries Taiwan Masters.

 

Etter to og en halv ukes pause fra Asian Tour, var Elias Bertheussen tilbake på startstreken i Det fjerne østen torsdag morgen.

 

Trønderen klarte aldri å komme inn i rytmen i åpningsrunden på krevende Taiwan Golf and Country Club, og endte dagen med seks bogeys, samt to birdies og resten par.

 

76 slag (+4) på scorekortet holder til en delt 55. plass så langt, med flere spillere fortsatt ute på banen. Det er ventet at han vil falle et stykke nedover listene etterhvert som spillerne fullfører sine runder. Bertheussen ligger syv slag bak lederen Scott Hend fra Australia.

 

Det er først og fremst ustabilt spill fra tee til green som hindret trønderen i å hevde seg høyere opp på leaderboardet. Bare fire av hans utslag fant veien til fairway. Dårlige utgangspunkt fra tee resulterte i bare åtte greentreff.

 

Bertheussen advarte mot en tøff bane da han skrev på sin Facebook-profil onsdag formiddag.

 

– Banen denne uken byr på en del utfordringer. Spesielt greenområdene krever sin mann og vel så det, skriver han.

 

Selv om dagens runde nok ikke var det Bertheussen hadde sett for seg, har debutanten imponert med hvordan han har taklet den sin nye tilværelse i Asia. Bertheussen kvalifiserte seg til touren gjennom Q-School i slutten av januar, og har i følge asiantour.com siden da bare misset cuten i en av de åtte turneringene han har spilt. Med drøye 15 000 innspilte dollar ligger han på 99. plass på pengelisten.