Trønderen var satt ut av spill i hele vinter med kyssesyken og gjorde sitt turneringscomeback i starten av mars. Han brukte bare tre turneringer på å ta sin første seier siden 2014.

Etter seieren i Fjällbacka Open 18. mai sa Team Norway-sjef Jon Karlsen til Norsk Golf at Bertheussen hadde lagt inn en god søknad for å komme tilbake i Team Norway-troppen når NGF skulle gjøre en ny evaluering i juni.

Bertheussen mistet plassen på Team Norway i januar etter en tung 2016-sesong. I 2014 kvalifiserte han seg til Challenge Tour takket være sin topp-5-plassering i Nordic League, men Challenge-oppholdet ble kortvarig. Nå er formen endelig på vei tilbake. For øyeblikket ligger han på 9.-plass på Nordic League-rankingen, best av de norske spillerne.

– Elias gjør en bra jobb og har allerede vunnet på Nordic League i år, selv om han har vært ute med kyssesyken i vinter. Det blir spennende å se hva han kan få til, sier Jon Karlsen i en pressemelding denne uken.

Nyheten kommer dagen etter at Marianne Skarpnord bestemte seg for å si opp sin plass i Team Norway. At Bertheussen kommer inn samtidig som Skarpnord går ut, er etter det Norsk Golf kjenner til helt tilfeldig.

Les også: Skarpnord trekker seg fra Team Norway