Onsdag ble det klart at Norge får en ny spiller på Ladies European Tour 2014, etter Caroline Martens utklassingsseier i Q-School-finalen i Marokko. I en sesong der det ikke har vært veldig mye å juble for i norsk golfsport – med unntak av Suzann Pettersens enorme prestasjoner – er Tor-Anders Hanssen i NGF naturlig nok fra seg av begeistring for Martens sin prestasjon.

 

– Dette er helt avgjørende for norsk golf å få to jenter med full kategori på europatouren neste år. Spesielt med tanke på at hun og Marianne Skarpnord begge er med i Team Norway. Forhåpentligvis kan dette gi et godt fundament for utviklingen videre, og også smitte over på guttene. Dette er den beste gaven golf-Norge kunne få nå rett før jul, sier Hanssen til Norsk Golf.

 

Les også: Historiske Martens utklasset alle!

 

Hanssen sendte en gratulasjonsmelding til Martens kort tid etter at hun hadde hullet ut for sin historiske seier.

 

– Hun er en idrettsutøver som har tatt kontroll over sin egen utviklingsprosess.  Jeg merket at hun var veldig offensiv før hun dro ned til Marokko, og pratet med hennes trener Darren (Webster-Clarke journ. anm.) som spådde at hun kom til å vinne. Dette er ei jente som viser verdien av hardt arbeid over tid kombinert med et godt og klokt vinnerhode.

 

– Hun har beina godt plantet på jorda. Ingen i omgivelsene rundt henne har på noen måte presset frem at hun er noe bedre enn hun er. Hun har fått utvikle seg i sitt tempo, tatt en solid utdanning, og hatt en god kognitiv utvikling der hun har en sunn balanse mellom det å være menneske og det å være utøver som jeg tror veldig mange andre kan se til. Når man ser hvor langt utviklingsløpet for en golfspiller er, er det viktig å ha et solid fundament i bunn.

 

– Jeg er mektig imponert, stolt og nesten stum av beundring for det hun har prestert denne uken, avslutter Hanssen.