Nytt år, nye muligheter. Noen har brukt juleferien bedre enn andre. Kanskje er noen mer sulten på suksess, for på Kapalua er det de mindre kjente spillerne som viser seg fram.

 

Ukjente ansikt

 

Rett skal være rett. Alle i feltet er vinnere på PGA Tour og kjente golfere, det er jo derfor de er med her. Allikevel er noen navn utvilsomt større og klinger bedre i ørene hos golfkjennere. Bae Sang-moon, som har andreplassen på -7, er en mann de fleste kjenner nå. Både bak og foran ham endrer det seg. Scott Stallings, Robert Streb, Russell Henley, Nick Taylor, Matt Jones, Steven Bowditch og Kevin Streelman er alle med i toppen på en tett leaderboard. Patrick Reed har blandet seg inn med en runde på -6 og Jimmy Walker kom sterkt på slutten. Walker liker seg på denne tiden av året. Hvem glemmer vel hans dominerende uker med seier i Sony Open og AT&T Pebble Beach. 

 

Henley jevn og god

 

Russell Henley er mannen alle jager etter første dag. Han gikk en sterk, bogeyfri runde på -8. Henley er ikke typen som storspiller, men svingen virker bunnsolid og han har gode lengder på slagene. Han reddet seg også fint inn når det var trøbbel, som på hull 15 der han senket en lang parputt etter å ha slått andreslaget i vannhinder.

 

– Vinden var bra i dag og banen ganske fast. Jeg er komfortabel her i det andre året mitt. Nærspillet har aldri vært et problem for meg. Nå svinger jeg bedre og jeg putter bra på gresset på disse greenene.

 

Bubba er Bubba også i 2015

 

Det har vært mye snakk om Bubba Watson denne uken. I dag virket han like småsur og overrasket som alltid hver gang det ikke gikk hans vei, men det er jo stilen hans nå. Drivene sitter bra, statistikken under tv-sendingen viste at Bubba har slått over 50% av drivene sine lengre enn 270 meter. Dette er basert på over 7000 utslag. Imponerende. Når han skulle svinge alt remmer og tøy holdt på hull 18 gikk det galt. Bakken ned fra tee har blitt omtalt som verdens bredeste fairway. Det var ikke nok for Bubba, som aldri fikk faden han måtte ha. Ballen ble funnet i meterhøyt gress på høyresiden. En dropp senere hadde vi en litt frustrert Bubba som klaget over forstyrrende tilskuere som måtte være stille og ikke bevege seg.

 

Litt tamt

 

Dagens runde forløp egentlig uten de store høydepunktene. Kapalua er en spektakulær bane med store høydeforskjeller. De lange drivene kommer tett. Greenområdene er lunefulle. Vi fikk gang på gang se noen av verdens beste spillere gjøre feil vi kjenner oss igjen i. Det er ikke mye som er vanskeligere å takle mentalt enn en pitch eller chip som kommer rullende ned bakken og legger seg på samme sted ballen opprinnelig lå. Dersom været holder seg får vi se dette mange ganger de neste dagene.

 

Det er verd å merke seg at noen store navn mangler. Adam Scott, Rory McIlroy, Justin Rose og Martin Kaymer velger alle å droppe jordomseilingen like etter nyttår. De tre europeerne velger å sesongdebutere i Abu Dhabi neste uke. Av topp 10 spillerne på verdensrankingen er det faktisk bare Jason Day og Bubba Watson som spiller ukens turnering. De andre er enten ikke kvalifisert eller velger som nevnt å ikke delta.