Drammenseren var avhengig av å klatre fra 12. plass til en topp fem-plassering i lørdagens tredjerunde av Ann Arbor Regional i Michigan for å forlenge sin collegekarriere til neste måneds NCAA Championship.

 

Dessverre var ikke en avslutningsrunde på par (73) nok, og med tre birdies, en bogey og en dobbelbogey på scorekortet endte han til slutt -2 for turneringen, og bare tre slag bak de fem beste.

 

– Etter 51 turneringer som Baylor-bjørn er collegekarrieren min omsider over. Bittersøtt!, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Mikkelsen har i løpet av sine fire år på Baylor rukket å bli en av landets mest anerkjente collegespillere. Med 19 topp ti-plasseringer, tre seiere, senest i storturneringen Big 12 Championship, har han rukket å bli en av Baylors mest meritterte spillere gjennom tidene. Unikt er det også at han har vært en del av Baylors tropp i hver eneste turnering siden han startet på studiene i 2008. Hans 155 turneringsrunder er mer enn noen annen Baylor-spiller noensinne.

 

Vi venter med spenning på hva som skjer med hans proffplaner fremover. Om hans collegekarriere er en forsmak på hva vi har i vente, kan vi i hvertfall glede oss.

 

Også lagkamerat Mikkel Bjerch-Andresen var i aksjon denne uken. Han avsluttet med sin beste runde så langt denne uken med 71 slag, og klatret fra 68. til 62. plass. For Baylor ble det 11. plass i lagkonkurransen. Der har de ligget fra start til slutt gjennom hele turneringen.

 

Resultater

 

For Anders Engell ble det status quo i avslutningsrunden av NCAA Norman Regional. St. Mary’s-spilleren avsluttet med en 76-runde, og endte med det på 40. plassen han startet dagen. Med 7. plass i lagkonkurransen havnet St. Mary’s 18 slag bak topp-fem.

 

En som får spille NCAA Championship er Tor-Erik Knudsen. Til tross for at det bare ble 52. plass individuelt, sikret hans Lamar seg fjerdeplassen i NCAA Greensboro Regional, og kan nå starte forberedelsene til sesongavslutningen Nationals.

 

Resultater


Resultater

 

– – – – – – – – – 

 

Fra fredag

Joakim Mikkelsen er avhengig av en sterk avslutningsrunde i Ann Arbor Regional om han skal avansere til NCAA Championship.

Drammenseren startet dagen i delt ledelse etter en flott 67-runde torsdag, men falt fredag tilbake til 12. plass etter en skuffende 73-runde. Fra å være på toppen av leaderboardet, har han nå fem slag opp til lederne Julien Brun (TCU) og Albin Choi (North Carolina State) før den tredje og avsluttende runden. Fire slag er luken opp til en topp fem-plassering.

 

På Mikkelsen sitt scorekort stod det en bogey, en dobbelbogey, en birdie og resten par da runden var omme. 

 

Mikkel Bjerch-Andresen fulgte opp sin 78-runde med en andrerunde på 77 slag, og  deler nå 68. plassen.

 

I lagkonkurransen ligger Baylor fortsatt på 11. plass, 25 slag bak topp-fem som avanserer til Nationals. Joakim Mikkelsen er eneste Baylor spiller som har en god mulighet til å avansere. Nærmeste medspiller er Kyle Jones nede på 52. plass.

 

Leaderboard 

 

Også Anders Engell falt tilbake i NCAA Norman Regional. Oslo-golferen startet dagen på 27. plass, men falt tilbake til delt 40. med en skuffende 78-runde. Luken på ti slag opp til topp-fem blir nok dessverre  i drøyeste laget å ta igjen lørdag.  Hans St. Mary’s ligger på 7. plass i lagkonkurransen, 12 bak Georgia Tech på 5. plass.

 

Tor-Erik Knudsen fulgte opp med sin andre strake 79-runde i NCAA Greensboro Regional, og falt fra 60. til 68. plass. Laget hans Lamar er fortsatt innenfor topp-fem på delt fjerdeplass.

 

Leaderboard


Leaderboard

– – – – – – – – – – 

Fra torsdag

Denne uken fortsetter de norske collegegolferne Regionals-finalene. Joakim Mikkelsen fortsetter der han slapp fra Big 12 Championship, og har gått rett opp i ledelsen i Michigan.

Med Big 12-seieren fortsatt friskt i minne, er det tydelig at favorittstempelet ikke affekterer Joakim Mikkelsen nevneverdig. Etter en åpningsrunde på fire under par (67) torsdag, deler Baylor-spilleren ledelsen med TCU’s Julien Brun og USC’s Antony Paolucci på Ann Arbor-banen i Michigan.

67-runden var Mikkelsens laveste score siden åpningsrunden på 66 slag i Lone Star Invitational i oktober. Det var i følge Baylors hjemmesider også hans første åpningsrunde under par siden Royal Oaks Intercollegiate i november.

Mikkelsen hadde en virkelig berg-og-dalbane-start på runden med birdie, bogey, dobbelbogey og eagle på scorekortet de fire første hullene. Resten av runden var imidlertid så stabil som den kan få bli, med fire birdies og resten par.

Det er de fem beste lagene denne uken som kvalifiserer seg til NCAA Championship, og Baylor er i skrivende stund åtte bak 5. plassen på 11. plass. Skulle Mikkelsen havne topp-fem mens Baylor ikke klarer det, vil Mikkelsen avansere til finalen som individuell utøver.

– Vi har tre førsteåringer i startoppstillingen uten noe erfaring fra NCAA-sluttspillet. De var nervøse på torsdag, Vi er ti slag bak andreplassen med to runder igjen, så vi er ikke ute av det sa lagets trener Greg Priest etter runden.

– Vi har definitivt gravd oss ned i et hull, men det er ikke så stort at vi ikke kan komme oss ut av det. Joakim spiller på et annet nivå akkurat nå, og nå trenger vi bare å gi ham litt hjelp. Det er langt fa over. Vi må få en kanonstart fredag, ta kloke avgjørelser, noe vi ikke gjorde torsdag – forhåpentligvis vil det slette noen av våre feil.

En av førsteåringene er Mikkel Bjerch-Andresen. Han deler 61. plassen med lagkamerat Kyle Jones etter runder på syv over par (78).

Leaderboard

Også Anders Engell og Tor-Erik Knudsen er i gang med Regionals-finaler i henholdsvis Oklahoma og North Carolina. Formsterke Anders Engell er forøvrig den norske collegespilleren med lavest snittscore i år.

Etter første runde av NCAA Soutwest Regional deler han 27. plassen på en over par. Oslo-golferen fikk en verst tenkelig start på dagen med tre bogeys på de tre første hullene, men kjempet seg til slutt inn til en respektabel score, etter å ha notert seg for tre birdies, ytterlige en bogey og resten par. Hans St. Mary’s College deler fjerdeplassen med Washington i lagkonkurransen, slaget innenfor den viktige topp fem-plasseringen.

Tor-Erik Knudsen (Lamar) hadde en litt tyngre dag på jobb i NCAA Greensboro Regional. Han gikk syv over par (79) og deler 60. plassen. Lamar deler 6. plassen i lagkonkurransen, ett slag bak Texas Tech på 5. plass.

Leaderboard

Leaderboard