Den 45 år gamle dansken har vært visekaptein for Europa fire ganger tidligere, inkludert 17-11-tapet for USA på Hazeltine i september. Bjørn, som er tidenes mestvinnende danske golfspiller, blir den første skandinaviske kapteinen i Ryder Cup-sammenheng.

Bjørn har vært favoritt til å få det ærefulle oppdraget, spesielt etter at Padraig Harrington uttalte at han har ambisjoner om å spille selv fremfor å ha en rolle som kaptein.

– Det er en enorm ære for meg å bli utnevnt som Europas kaptein i Ryder Cup i Paris i 2018. Dette er en av de største dagene i min karriere, sier Bjørn i en offisiell uttalelse.

Jeg har levd og åndet for europatouren i lang tid. Nå skal jeg gjøre det samme med Ryder Cup de neste to årene

Thomas Bjørn

– Jeg har observert mange kapteiner både som spiller og visekaptein, og jeg har alltid lurt på hvordan det føles å lede et lag bestående av tolv fantastiske spillere. Nå er det min tur, og det er et stort øyeblikk for meg. Jeg har levd og åndet for europatouren i lang tid. Nå skal jeg gjøre det samme med Ryder Cup de neste to årene. Jeg gleder meg veldig til oppgaven, sier veteranen.

Bjørn ble valgt av et panel bestående av de tre siste Ryder Cup-kapteinene, Darren Clarke, Paul McGinley og Jose Maria Olazabal, samt europatour-sjef Keith Pelley og Henrik Stenson.

– Thomas har mange kvaliteter som har tar med seg til kaptein-rollen. For det første er han veldig erfaren, ettersom han har vært med på å vinne Ryder Cup tre ganger som spiller og vært visekaptein fire ganger. For det andre så er han dedikert. Det har vi sett de siste ni årene som styremedlem i europatourens turneringskomité. For det tredje er han lidenskapelig engasjert. Ikke bare for golfsporten, men for europatouren, Team Europe og Ryder Cup, sier europatour-sjef Pelley i en pressemelding.