Oslo-golferen rundet av turneringen i Oregon med en runde på 76 slag (+4), hans eneste runde over par denne uken. Runden tok ham tilbake til par sammenlagt for turneringen, med en margin på fem slag opp til vinneren. Carson Kallis (Victoria BC) vant turneringen med feltets laveste score fredag på 66 slag. Dermed endte han slaget foran Nathan Anderson (Texas Wesleyan).

 

Bogstrand startet sin runde stødig med fem strake par, før dagens to første bogeys skulle komme på det 6. og 7. hullet. På back nine ble det ytterlige tre firkanter på scorekortet, og kun en birdie.

 

Bogstrand og hans fire andre lagkamerater i Oklahoma Christian kombinerte for bare åtte birdies på avslutningsrunden, og gikk dermed på et smertelig nederlag i lagkonkurransen. Laget startet dagen med en ledelse på tre slag, men ble henvist til andreplass av sine rivaler Oklahoma City, som vant med tre slag.

 

– Dette kommer til å svi en stund. Vi hadde ukens dårligste runde i dag, og det er ikke slik man vinner golfturneringer. Man må gå ut og spille stødig. Man trenger fem gutter som gjør det bra. Vi hadde to spillere som slet fryktelig i dag, og den ene scoren ble gjeldende – det kostet oss definitivt mesterskapet, måtte en skuffet trener, David Lynn konstatere etter runden.

 

– Jeg er stolt over måten gutta kjempet på. De spilte ikke bra i dag, men jeg skal ikke henge ut en spiller. Hele dagen trodde jeg vi var langt bak ledelsen, men faktum er at vi var veldig nærme hele dagen.

 

Nå er det sesongslutt for Bogstrand & co. Til tross for den skuffende avslutningen på sesongen, kan både «Ville» og OKC se tilbake på en vellykket sesong.

 

– Det har vært en fantastisk sesong. Vi vant ikke de to siste turneringene, slik vi hadde satt oss mål om å gjøre, men jeg kommer ikke til å se på året som en nedtur og det vet jeg at laget ikke vil heller. Vi klarte bare ikke å spille god golf den siste dagen da det gjald som mest, konkluderer Lynn.

 

Fra torsdag

Vilhelm Bogstrand ligger og lurer like bak teten på andreplass i NAIA Championship før den siste runden.

 

Etter å ha åpnet turneringen i Oregon med to 71-runder, fortsatte «Ville» sitt stødige spill på Creekside Golf Club torsdag. Med 70 slag (-2) leverte han sin beste score så langt i uken, og gikk med det til fire under par for turneringen. Med sine fire birdies og ene dobbelbogey tok han innpå ett slag på lederen Brandon Meltzer.

 

I tillegg til at Bogstrand imponerer individuelt, er laget hans Oklahoma Christian University fortsatt i føringen i lagkonkurransen, men bare så vidt. OKC Eagles falt ut av teten tidligere på dagen, men laget hevet seg ut mot ettermiddagen, og tar med seg en ledelse på tre slag til Our Lady of the Lake University til avslutningsrunden.

 

– Vi kunne gått ut der i dag og avgjort turneringen tidlig, men det klarte vi ikke. Men hadde du fortalt meg på starten av uken at vi ville ledet med tre slag før den siste runden hadde jeg tatt det imot. Vi kjemper for å ha muligheten på sisterunden, og jeg er stolt over måten gutta avsluttet på i dag. De avsluttet som mestere, sa lagets trener David Lynn etter runden.

– – – – – – – – – 

 

Fra onsdag

Vilhelm Bogstrand er oppe på andreplass etter to runder av NAIA Men’s Golf Championships i Oregon.

Oslo-golferen Vilhelm Bogstrand fortsetter sitt solide spill for Oklahoma Christian University sine Eagles. Etter to runder av NAIA Men’s Golf Championships er han oppe på en sterk 2. plass, kun fire slag bak Brandon Melter (Johnson & Wales) i tet.

 

Bogstrand startet dagen på andreplass, og beholdt plasseringen på leaderboardet etter sin andre strake 71-runde. Med fire birdies og tre bogeys for dagen gikk han til to under par sammenlagt. Tre av hans fire birdies kom på de første ni, og heldigvis slo han tilbake med birdie også på det siste hullet etter å ha notert seg for tre bogeys fra det 11. til det 15. hullet.

 

I tillegg til hans solide spill individuelt, leder Oklahoma Christian lagkonkurransen med seks slag på Our Lady of the Lake University.

 

Det falt mye regn over Oregon før turneringsstart, men solen har etterhvert sørget for at banen tørket godt opp. Det passer Oklahoma-spillerne bra.

 

– Det er slike forhold vi spiller i i Oklahoma, det er da vi er komfortable. Jeg var ikke overrasket over vårt solide spill i dag, jeg synes gutta gjorde en fantastisk innsats. Alle fem bidro, det er utrolig viktig. Vi er akkurat der vi ønsker å være, rundt ledelsen før avslutningsrunden, sa lagets trener David Lynn etter onsdagens runde. 

 

Lynn har latt seg imponere av Bogstrand sitt spill så langt.

 

– Han slår ballen i fairway, og han slår ballen på green. Han slår nesten 30 meter kortere enn resten av feltet, men gjør en bedre jobb enn noen andre i å spille sitt eget spill. Han bryr seg ikke om hvilken kølle han må slå. Selvtilliten han har med seg selv er en enorm fordel, sier han.

 

Skulle Oklahoma Christian gå til topps i turneringen, vil det være deres andre strake national-tittel, og deres tredje på fire år.