Mandag ble «The Big Easy» formelt tatt opp i Hall of Fame. Ernie Els har imidlertid ikke liknet mye på gode gamle seg i årets sesong. Særlig har han slitt med putteren. Med den storvokste sørafrikaneren håper det snur nå.
– Det kommer til å bli en veldig spesiell følelse å stå på første tee som Hall of Fame-medlem, sier Els. – Jeg prøver fortsatt å vinne golfturneringer, prøver fortsatt å vinne majorturneringer. Dette er en stor bonus i enhver golfspillers karriere.
Han synes det er en litt rar situasjon å være i. Hall of Fame mens han fortsatt i veldig stor grad er aktiv.
– Det bør ikke forandre meg i det hele tatt, tror han.
Ernie Els har vunnet 62 titler verden over, inkludert tre majortitler, men han har ingen planer om å hvile på laurbærene.
– Formen min har vært djevelsk så langt i år, så jeg håper jeg kan rette på det så fort som mulig. Forhåpentligvis denne uken. Men det er så mye jeg fortsatt har lyst til å oppnå i golfsporten. Jeg vet at tiden løper fra meg, men mange spillere har vunnet majortitler mens de har vært i 40-årene. Jeg kunne tenke meg å gjøre det, sier han.
Els har vanligvis vært sterk på greenen. Men definitivt ikke i år. Nylig skiftet han faktisk til en mageputter, bare for å se om det hjalp.
Det gjorde det ikke.
– Av en eller annen grunn har det pågått mye rart i hodet mitt i år. Jeg gikk tilbake til tegnebrettet, tilbake til det jeg kjenner. Og det føles veldig naturlig igjen. Jeg har gått tilbake til en kort putter. Jeg må bare prøve å gjøre det enkelt.
Før seremonien mandag skrev Els en hilsen til Severiano Ballesteros, som gikk bort i forrige uke etter lang tids kamp mot kreft.
– Det er vanskelig å sette ord på hva Seve betydde for alle, og det er umulig å måle bidraget hans til golfsporten. Seve var en ikonisk figur og flaggbæreren for europeisk golf i mange, mange år. Han åpnet så mange dører for Europas spillere ved å vinne over hele verden, særlig i USA. Det er riktig å si at Europatouren ikke ville ha vært det den er i dag uten Seve. Han var helten min da jeg vokste opp. Jeg elsket alt ved ham. For en mann.
I tillegg til Els ble Doug Ford, avdøde Jock Hutchison, japanske Jumbo Ozaki, tidligere president George HW Bush og avdøde Frank Chirkinian tatt inn i Hall of Fame i 2011.
Kilde: golf365.com