OPPTUR I COLORADO//

Borge klar for sin første U.S. Open: – Det føles godt

På arbeidernes dag gjorde Celine Borge (25) jobben. Den norske LPGA-stjernen er klar for den mest prestisjefylte turneringen i internasjonal kvinnegolf.

Celine Borge avsluttet sterkt i Colorado og sikret en plass i U.S. Women´s Open etter playoff.
Publisert Sist oppdatert

Det har vært noen tøffe måneder for Celine Borge (25).

I fjor startet hun debutsesongen på LPGA-touren med imponerende spill og resultater. De gode prestasjonene toppet seg i juli da hun sammen med Polly Mack først ble nummer tre i lagturneringen i Michigan – og fulgte opp med den samme plasseringen i majorturneringen Evian Championship.

På et tidspunkt var dem hardtarbeidende Tønsberg-jenta innenfor topp 100 på verdensrankingen og aktuell for det europeiske Solheim Cup-laget. Men den gode formen forsvant etter sommeren og covid-smitte. 

Fornøyd med spillet

Forhåpentligvis kan arbeidernes dag, 1. mai 2024, stå igjen som et nytt og positivt vendepunkt for den norske LPGA-stjernen. 

– Ja, avslutningen var god, så det er fint. Jeg er fornøyd med at spillet ble bedre og at jeg kvalifiserte meg, sier Borge i en tekstmelding til Norsk Golf etter onsdagens opptur.

Da hadde et sterkt og stort startfelt i Colorado kjempet over 36 hull om tre ledige plasser i U.S. Women´s Open på Lancaster Country Club fra 30. mai til 2. juni. 

Kvalifiseringen endte på lykkeligste vis for det norske håpet.

Etter en førsterunde på 73 slag tirsdag, måtte Borge gå lavt på andrerunden for å sikre seg en av de tre gullbillettene. Og hun våknet i tide.

På de 11 siste hullene – i uvant høyde og krevende vindforhold på Walnut Creek i Colorado – gikk Vestfold GK-proffen hele fem slag under par. 

Hun sikret omspill mot amerikanske Reagan Zibilski og tyske Polly Mack ved å senke en 7-meters putt på det nest siste hullet. Og den hete putteren skulle bli god å ha også i omspillet. 

Borge avgjorde med en ny 7-meter, denne gangen fra oversiden av hullet.

Celine Borge kunne smile etter å ha sikret seg en plass i U.S. Women´s Open onsdag.

Synd for Polly

– Det føles godt, og det var moro, sier en glad Borge. – Det eneste som var litt trist, er  at jeg spilte mot Polly (Mack). Vi ble kjent med hverandre på Epson Tour, er blitt gode venner, og til daglig deler vi også bolig.

Den gode avslutningen må likevel føles svært etterlenget for Norges høyest rangerte golfspiller på kvinnesiden.

Det siste halve året har Borge falt til 159. plass på verdensrankingen. Etter den sterke debutsesongen har hun i 2024 misset cuten i fem av ni turneringer. Den foreløpig beste plasseringen er en 48. plass i Blue Bay LPGA i starten av mars.

De to andre spillerne som kom seg helskinnet gjennom kvalifiseringen i Colorado denne uken, var Isi Gabsa fra Tyskland og Moriya Jutanugarn fra Thailand. De tar plass i U.S. Women´s Open i slutten av mai sammen med 153 andre spillere.

Powered by Labrador CMS