Knut Børsheim var under stort press i sisterunden av National Bank of Oman Golf Classic – årets nest siste turnering på Challenge Tour.

Bergenseren lå på 47. plass på pengelisten før ukens turnering, og var avhengig av å klatre to plasser for å komme med i neste ukes sesongfinale i Dubai. Dessverre falt han i stedet to plasser ned pengelisten.

 

Børsheim avsluttet med en runde på 71 slag, en under par. Han klatret dermed 12 plasser opp leaderboardet, til en delt 28. plass. Den plasseringen var verdt 1 839 euro, 1120 euro for lite og fire slag til kort for plasseringen som ville sikret en plass i finalen.

I stedet bærer det nå tilbake til Q-School for Børsheim, som i løpet av året har spilt inn 34 990 euro, 285 000 kroner.

 

Etter noen solide resultater gjennom sommeren, har det gått tregt for Børsheim de siste ukene. Før denne uken, hadde han misset fire cuter på rad. Børsheims trener Darren Webster Clarke forklarte til Norsk Golf forrige uke at Børsheim har slitt med lungebetennelse, og har ikke hatt mulighet til å legge ned mye tid til trening.

 

Børsheim er meldt på til det andre trinnet av Q-School, sammen med blant annet Eirik Tage Johansen og Christian Aronsen. Børsheim spiller på Las Colinas Golf & Country Club fra 2. til 5. november.

 

 

 


 

 

Runde 3

 

Knut Børsheim beveget seil i feil retning på leaderboardet under «moving day» på Challenge Tour lørdag. Nå trenger han en god sisterunde for å få med seg sesongfinalen i Dubai.

 

Børsheim ligger nemlig to plasser utenfor topp-45 på pengelisten som kvalifiserer seg til neste ukes sesongavslutning, og må ta igjen 1 382 euro for å komme med i turneringen. Dermed må Børsheim komme minst topp-30 denne uken.

Fana-golferen var på riktig side etter fredagens solide andrerunde, men falt tilbake til 40. plass lørdag.

 

Med tre bogeys, en birdie og resten par, signerte han for en 74-runde. Han ligger to over par sammenlagt, og har slik det ligger an nå tre slag opp til trygg grunn med tanke på å sikre spill neste uke.

Finnen Roope Kakko leder turneringen med to slag, men har i skrivende stund fortsatt noen hull igjen å spille.

 

 


 

Runde 2

 

Med kniven på strupen leverte Knut Børsheim en runde på tre under par da han trengte det som mest i National Bank of Oman Golf Classic.

Med 69 slag på scorekortet, seks slag bedre enn åpningsrunden, sikret Fana-golferen videre spill i turneringen med god margin. Han er samtidig innenfor viktige topp-30 hvor han må ende denne uken, for å kvalifisere seg til neste ukes sesongfinale i Dubai.

 

Børsheim var på par for dagen med fire hull igjen å spille, men klinte til med tre birdies på de fire siste hullene. Dermed tar han med seg viktig momentum inn til helgen.

 

Børsheim var en av feltets store klatrere. Han deler nå 20. plassen på par sammenlagt, 32 plasser over der han startet dagen.

 

Seks slag foran leder amerikaneren Daniel Im med ett slag på Marco Crespi, Roope Kakko og Brandon Stone.

 

 


 

 

Runde 1

 

Knut Børsheim måtte tre over par, men ligger likevel akkurat innenfor cuten i skjebneturneringen National Bank of Oman Classic på Challenge Tour. Fredag spiller han sesongens viktigste runde.

 

Børsheim, som allerede har meldt seg på til andretrinnet av Q-School, har mye å spille for denne uken. Med bare to turneringer igjen, er Fana-golferen avhengig av topplasseringer for å sikre Europatour-kortet.

 

Børsheim misset cuten i forrige ukes turnering i Kina. Om det samme blir skjebnen denne uken, er hans Challenge Tour-sesong over for denne gang.

 

Med en 47. plass på pengelisten (€33 151), har han 32 157 euro opp til den viktige topp-15-plasseringen på pengelisten. Det tilsvarer en seier denne uken, eller to pallplasseringer på rad.

 

Men for i det hele tatt å få spilt sesongfinalen i Dubai neste uke, er han avhengig av å klatre to plasser opp pengelisten etter ukens turnering. Med 1 382 euro opp til 45. plassen trenger han rundt en topp-30-plassering på søndag.

 

Han er med andre ord avhengig av å trykke inn gassen: Med +3 i åpningsrunden (75) deler han 58. plassen så langt. Dermed ligger han tre slag bak topp-30, og syv bak teten.

 

Etter noen solide resultater gjennom sommeren, har det gått tregt for Børsheim de siste ukene. Han har nå misset fire cuter på rad. Børsheims trener Darren Webster Clarke fortale til Norsk Golf forrige uke at Børsheim har slitt med lungebetennelse, og har ikke hatt mulighet til å legge ned mye tid til trening.