Etter en debutsesong på Europa-touren som ikke gikk helt etter planen, ble det til slutt en 167. plass på pengelisten for Knut Børsheim. Nå forbereder han seg på en sesong tilbake på Challenge Tour, hvor han tar sikte på å rykke opp til Europas gode selskap så fort som mulig. 

 

31. januar slår sesongen i gang, når startskuddet for Gujarat Kensville Challenge går i India.

 

– Målet er ikke bare å komme tilbake på Europa-touren, men å bli blant de beste spillerne der. 2012 var svært lærerikt. Nå vet jeg hva som kreves. Det kan være bra med en sesong på Challenge Tour for mitt vedkommende, sier Børsheim i et intervju med Bergens Tidende. 

 

Årets sesong blir Børsheims første fulle sesong på Challenge Tour. 25-åringen spilte der riktignok i 2011, men kom først inn på touren i mai etter å ha fullført sine studier i Arizona. Derfra gikk det fort opp til Europas beste.

 

– Erfaringen fra sesongen på Europatouren er at jeg må heve mitt dårligste nivå. På mitt beste er jeg med og kjemper i toppen, jeg er ikke skremt over nivået. Men på Challenge Tour kan jeg konkurrere mer uten å tenke på at jeg må spille sykt bra hele tiden. Jeg trenger kanskje et år på Challenge Tour. Husk at jeg aldri har spilt en sesong der, jeg hoppet rett over det nivået og inn på Europatouren. Jeg kan utvikle meg bedre kommende sesong, sier han til sin lokalavis.

 

Børsheim sier til Bergens Tidende at han tror han kunne hatt Europa-touren som arbeidsplass også i 2013 om han visste hva han gikk til.

 

– Det var mye å lære. I starten kjente jeg ingen. Det var tøft å være så mye langt borte fra familie og venner uten å kjenne noen. Men jeg måtte bare akseptere at slik er sporten. Etter hvert fikk jeg venner. Jeg har holdt meg mye sammen med svenskene. Også sosialt sett tror jeg 2013 blir bedre. Det er bedre samhold på Challenge Tour, der har alle noe å bevise, sier han.

 

Les hele intervjuet med Børsheim her