Den unge amerikaneren stortrives i sin første opptreden i WGC Accenture Match Play Championship, og sørget for avansement til kvartfinalene da han slo regjerende mester Matt Kuchar fredag.

 

20-åringen senket hele ni birdies da han slo Kuchar 2&1. Spieth avgjorde matchen da han rullet i en firemetersputt for birdie på det 17. hullet.

 

Hadde det vært slagspill denne uken hadde Spieth delt ledelsen så langt med Graeme McDowell. Spieth selv føler han fortsatt har mye å gå på.

 

– Jeg har en jobb å gjøre med puttingen min. Jeg tok det litt for lett på greenene i dag. Bortsett fra det føles det veldig bra. Jeg slår ballen bedre enn noensinne. Bare putteren løser seg så…, sa Spieth etter å ha senket Kuchar.

 

 

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

 

 

 

 

 

Unggutten lå bare bak Kuchar en gang i løpet av hele matchen. Og det er ikke en ubetydelig skalp Spieth tok fredag kveld. Kuchar hadde vunnet 17 av sine siste 20 matchspillsrunder før gårsdagen. Selv tok han ikke noe for gitt i duell med det som mange har spådd kommer til å bli en av de mest dominante amerikanerne i årene fremover.

 

– Jeg visste at det kom til å bli en tøff match. Når jeg taper for en kar som spiller så bra, må jeg bare sette meg tilbake og heie på ham videre, sier Kuchar til pgatour.com.

 

Spieth, som vant John Deere Classic i fjor sommer, har to topp-4-plasseringer og fire topp-20-plasseringer i sine fem siste starter på touren. Nestemann han skal måle muskler med er Ernie Els, som er 24 år eldre enn Spieth.

 

Els gjorde birdie på det siste hullet for å slå ut Jason Dufner i åttedelsfinalen, men sier han har spilt C-golf denne uken. Det har likevel vært nok til å få ham videre til sin første kvartfinale på fem år.

 

 

Resultater åttedelsfinaler

 

Louis Oosthuizen slo Webb Simpson 5&4

 

Jason Day slo George Coetzee 3&1

 

Jim Furyk slo Harris English 1 opp

 

Rickie Fowler slo Sergio Garcia 1 opp

 

Ernie Els slo Jason Dufner 1 opp

 

Jordan Spieth slo Matt Kuchar 2&1

 

Graeme McDowell slo Hunter Mahan etter 21 hull

 

Victor Dubuisson slo Bubba Watson 1 opp