Frem til Viktor Hovland kom på banen, har Marius Thorp av mange vært regnet som tidenes største norske golftalent på herresiden. Etter å ha blitt europamester i 2005 spilte han The Open Championship i 2006, hvor han i en alder av 18 år ble den første nordmannen noensinne som klarte cuten i en major. 

Fire år senere kvalifiserte han seg til europatouren, men det var imidlertid storebror Andreas som endte opp med den lengste karrieren på touren.

For mens Marius la opp under et år etter at han debuterte på europatouren, fortsatte Andreas satsingen som profesjonell caddie etter å ha båret bagen til Marius helt siden The Open-deltagelsen i 2006.

Andreas begynte å jobbe som caddie for Beatriz Recari, og sammen med henne fikk han over ti års erfaring på LPGA-touren, med tre seiere og triumfen i Solheim Cup i 2013 som de store høydepunktene.

I fjor avsluttet Andreas sin caddie-karriere og kom tilbake til Norge igjen og startet i ny jobb som sportssjef i Miklagard Golf. Samtidig jobber lillebror Marius som sportssjef i moderklubben Bærum GK.

Siden da har de parallelt jobbet med å klekke ut en idé om hvordan de sammen kan dele av sine erfaringer og kunnskaper med Golf-Norge, og torsdag lanserte de deres hjertebarn «TwoEightyGolf»

Det skjer på dagen 15 år etter Marius sin triumf i europamesterskapet, etter flere måneder med erting av sine følgere i sosiale medier.

– TwoEighty står for antall slag jeg brukte på å vinne EM i 2005. Begge av oss sitter her i dag mye på grunn av den turneringen for 15 år siden. Den åpnet dørene i golf-verden for begge av oss. Vi har gått hver vår vei, men vi hadde nok ikke vært på denne reisen uten den turneringen, forteller Marius Thorp om deres nye prosjekt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 month to go #TwoEighty

A post shared by TwoEightyGolf (@twoeightygolf) on Jul 19, 2020 at 11:45pm PDT

 

Mange har nok både håpet og trodd at det har vært snakk om comeback-planer da brødrene Thorp plutselig begynte å legge ut mange videoer på Instagram, men TwoEighty kommer til å handle om noe helt annet.

– Vi mener vi sitter på mye verdifull kunnskap og erfaring som vi ønsker å dele gjennom en ny digital plattform. For oss er golf en sport som er synonymt med vennskap. Vi har begge våre nærmeste venner fra golf, det er en veldig sosial sport, og golf har vært veldig viktig for oss ikke bare som toppidrett, men sosialt, forklarer Andreas.

– TwoEighty skal være et online community som skal knytte golfere til hverandre og hjelpe dem med å finne nye venner og knytte varige bånd basert på vår felles lidenskap: golf. Skal golf fortsette å vokse i Norge, må vi jobbe sammen. Nå som golfen har fått et oppsving under korona-pandemien, håper vi på å hjelpe klubbene med å holde på alle de nye golferne som kommer inn, bidra i rekrutteringen og styrke tilbudet til juniorer.

Marius skyter inn at han er opptatt av å vise frem golfen på en kul måte som viser at alt ikke bør være så stivt og seriøst. 

– Golfbanen er sted hvor du kan være laid-back og ha det kult med venner, konstaterer han.

(Artikkelen fortsetter under)

Slik ser forsiden på den nye nettsiden twoeightygolf.com ut. (Skjermdump)

I tillegg til å skape et digitalt minisamfunn for golfspillere planlegger brødrene Thorp event-virksomhet hos golfklubber, egne turneringer, kundekvelder med partnere, after-work-golf og andre arrangementer som skal bygge et nettverk av golfvenner.

De vil også lansere en egen nettbutikk for å bygge merkevaren TwoEightyGolf, der de blant annet samarbeider med utstyrsprodusenten TaylorMade og J.Lindeberg – Viktor Hovlands klessponsor.

Andreas sier den viktigste inspirasjonskilden til Two Eighty har vært Erik Anders Lang, som har gjort stor suksess på nett med sitt konsept «Random Golf Club». Lang er en tidligere dokumentarfilmregissør fra Hollywood, som har dedikert livet sitt til å vise frem golfen fra en ny og leken side. 

(Artikkelen fortsetter under)

Erik Anders Langs «Random Golf Club»-suksess har vært blant inspirasjonskildene til Marius og Andreas Thorp. (Foto: EAL)

Ikledd sneakers, hettegenser, bøttehatt og en skreddersydd retrobag over skulderen viser Lang gjennom sine videoer at golf handler om så utrolig mye mer enn scoren på scorekortet: Det handler om opplevelsene, golfbanen, den evige kampen mot deg selv, men viktigst av alt er menneskene du deler alt dette med.

Vi ønsker å være et supplement til det golfklubbene driver med i dag

Andreas Thorp

– Vi håper golfklubber i Norge ser verdien av dette. Vi er overbevist om at Lang har rekruttert mange spillere til golfsporten. Vi kjenner oss veldig igjen i måten han fronter golf på, og på sikt ønsker vi å få til noe av det samme her i Norge. 

– Hvordan vil TwoEighty la seg kombinere med deres jobber som sportssjefer i hver deres klubb?

– Vi har hatt en tett dialog med hver vår klubb siden dag én. Vi har vært åpne om hva vi tenker gjennom hele prosessen, og har fått positive signaler. De ser den potensielle verdien i det hvis dette kan vokse til å bli det vi ønsker at det skal være. Dette er noe vi kommer til å pusle med ved siden av jobbene våre. Vi starter i det små, og tar steg for steg.

– Vi ønsker å være et supplement til det golfklubbene driver med i dag, avslutter Andreas Thorp.