Det var ikke bare i Skottland det var guffent vær denne lørdagen. I Porsche European Open måtte spillet avbrytes på grunn av tordenvær. På dette tidspunktet var ledende Bryson DeChambeau litt ute og sykle, og amerikaneren trakk et lettelsens sukk da hornet gikk.

– Det passet meg bra at det ble et avbrudd, da fikk jeg muligheten til å komme med på treningsfeltet og få justert et par ting. 

DeChambeau deler ledelsen med overraskelsesmannen Richard McEvoy, som kommer direkte fra seier på Challenge Tour forrige helg. McEvoy (39) har aldri vunnet på Europatouren. Nå har han muligheten til å vinne to turneringer på rad. Lederduoen ligger på -12 tett fulgt av Patrick Reed og Matthias Schwab på -11 og Paul Casey på -9.

Krogh misset cuten

Det som startet så lovende sett med norske øyne, endte dessverre i skuffelse. Kristian Krogh Johannessen var den eneste av de norske som klarte cuten etter fredag. Men det gikk en ny cut etter lørdagens runder også, og med pluss sju for dagen havnet drammenseren på feil side av streken. Krogh var stødigheten selv de to første dagene, og lå ett slag under par før moving day. Men fire bogeys og to double bogeys satte en stopper for hans del.