Norsk Golf kunne tidligere denne uken avsløre at LPGA- og Symetra Tour-spiller Caroline Westrup blir norsk. Idrettssjef i NGF, Øyvind Rojahn bekreftet at Westrup nylig leverte sin formelle søknad om statsborgerskap, og er ventet å få bekreftet statsborgerskapet i nær fremtid.

 

Les også: Nå blir hun norsk 

 

Selv om Westrup sammen med Suzann Pettersen blir de eneste norske spillerne med LPGA-kategori i 2015, har Westrup i skrivende stund både Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Marita Engzelius, Caroline Martens og Rachel Raastad over seg på verdensrankingen.

 

 

Stusser

 

28 år gamle Westrup er rangert som nummer 643 i verden. Nå sier hun til Budstikka at det er rart at hun er så langt nede på rankingen.

 

– Jeg vet ikke hvorfor jeg er der. I fjor var jeg rangert som nummer 350. Nå er Tonje Daffinrud foran meg, selv om hun kun har spilt i Europa. Det burde ikke være sånn, uttaler Westrup i dagens papirutgave av sin lokalavis.

 

Kvinnenes offisielle verdensranking, Rolex Ranking beregnes ut fra resultater de to siste årene, der nye turneringer teller mer på totalpoengene enn eldre turneringer. Caroline Westrup endte i fjor på 74. plass på den amerikanske Symetra Tours (nivået under LPGA Tour journ. anm.) pengeliste, og samtidig misset cuten i ni av de ti LPGA-turneringene hun spilte.

 

Daffinrud ble på sin side proff etter sommeren, der hun kvalifiserte seg til Ladies European Tour i rekordfart. På sine åtte første proffturneringer på LET Access Tour, nivået under Ladies European Tour, klarte hun cuten i alle, topp-10-plasseringer i seks av dem og to seiere.

 

Diplomatisk Daffinrud

 

Daffinrud som for tiden er på treningssamling med Team Norway i Abu Dhabi, svarer diplomatisk når Norsk Golf ber henne kommentere Westrups utsagn i Budstikka:

 

– Vi er mange som kjemper om OL-plassene og det er mer enn verdensrankingen som avgjør hvem som drar. Jeg har en drøm om å komme til OL og jobber hardt for å bli med til OL 2016. Nå som Caroline Westrup også har blitt norsk blir konkurransen om plassene enda tøffere, men det ser jeg på som positivt. Hvordan selve verdensrankingen blir fordelt vet jeg lite om, men til syvende og sist er det de to beste norske som drar. Og jeg skal gjøre mitt for å bli en av de!», skriver hun på e-post til Norsk Golf.

 

Norge kan maksimalt sende to kvinner og to herrer til neste års OL i Rio. Minstekravet for å delta i OL er topp-450 på herrenes verdensranking og topp-600 for damene.