Det melder Golfweek. Paulo Goulart, administrerende direktør i Tanedo S.A., det brasilianske selskapet som eier området og betaler for konstruksjonen, bekreftet tirsdag morgen at det utsatte prosjektet omsider er i gang.

 

Miljøtillattelse er nå i boks, og banearkitekt Gil Hanse er for øyeblikket til stede i Brasil hvor han har startet forberedende arbeid. Dersom de er heldige med været og slipper flere forsinkelser fra lokale myndigheter, er det ventet at banen kan være ferdig i løpet av et halvannet år. 

 

Første steg i arbeidsprosessen blir å fjerne eksotisk vegetasjon, og deretter bygge opp infrastrukturen i området til transport og flytting av maskiner, før selve gravearbeidet kan begynne.

 

Etter planen skal banen arrangere sin første profesjonelle turnering i august 2015, som blir også blir generalprøven før de olympiske lekene i 2016.

 

Det 240 mål store området ligger på et myraktig område med mye sand. Omlag 45 prosent av dette området blir viet golfbanen, treningsfelt, klubbhus, veier og annen infrastruktur, mens resten blir bevart eller re-etablert med planting av lokal vegetasjon. Tanedo S.A. har budsjettert 30 millioner dollar, eller 175 millioner norske kroner til prosjektet, hvorav 12,5 millioner dollar rettes mot golfbanen. 

 

Gil Hanse ble valgt til å designe golfbanen i en internasjonal konkurranse mot 28 andre anerkjente arkitekter. Blant Hanses mest kjente design er Sleepy Hollow, TPC of Boston, Craighead Links og Castle Stuart. Han har også fått ansvaret av Donald Trump å designe det som blir en totalrenovert utgave av Doral neste år.