Selv om mer lengde er det alle snakker om, er det viktig å ha fokus på det som virkelig betyr noe. Bedre resultater fra større deler av slagflaten er det viktigste Callaway gir med X Hot og nå X2 Hot.

 

Callaways X2 Hot serie inneholder driver, fairwaywood, hybrid og jern. Og alle disse i flertall, for alle typer køller kommer både som Standard og Pro versjon. Og som alltid skal alt være forbedret. Vi gir ordet til Dr. Alan Hocknell (senior visepresident i utviklingsavdelingen hos Callaway).

 

– Med X2 Hot utfordret vi oss selv til å finne opp hvert produkt på ny for å virkelig forbedre lengde, hastighet og tilgivende egenskaper.

 

X2 Hot er Callaways kjernefamilie.

 

Driver

 

Her får du justering av loft ned 1° eller opp 2°. Lie vinkel kan også justeres til nøytral eller draw. Totalt er det åtte innstillinger for å finne den optimale ballbanen. Standardversjonen er 460cc og kommer i 9°, 10.5° og 13.5° med Aldila Tour Blue skaft. Proversjonen er 440cc, kommer kun i 8.5° og har Aldila Tour Green skaft. Pro er altså et mindre hode. Den har også lavere, nøytralt tyngdepunkt.

 

Veiledende pris er 2695,-

 

 

 

 

Fairwaywood

 

X Hot var en av de desidert hotteste i 2013. Callaway hevder at de har klart å øke ballhastigheten med 1.4mph med sin Hyper Speed Face. Forbedringer i vektfordelingen skal også gi bedre resultater på treff over større deler av slagflaten.

 

X2 Hot Standard fairwaywood kommer i #3, #4, #5, #7, #9 og #11. En av de mest omfattende seriene og et veldig bra tilbud til dem som foretrekker fairwaywood framfor hybrid.  Proversjonen får du i 13.5°, 15°, 17° og 19°.

 

Gledelig er det også at Callaway ikke bare beholder Deepversjonen. X2 Hot blir tilgjengelig i 3Deep og 5Deep. Minidriveren er en spennende kølle.

 

Standardskaft er samme som i driver. Veiledende pris for samtlige modeller er 1895,-.

 

 

 

 

Hybrid

 

Her mener Callaway selv at de har gjort den største forbedringen. X Hot imponerte oss i år så X2 Hot må i tilfelle være ekstremt bra. De har hentet inspirasjon fra sin egen fairwaywood for å gi hybriden 13 ganger større sweet spot og kraftig forbedret hastighet på treff utenfor senter. Fasongen er også endret. Slagflaten er større, den er rettere i forkant og har mindre offset.

 

Standardversjon kommer i #3, #4, #5 og #6. Pro får du i 16°, 18°, 20° og 23°. Nok en gang – samme skaft som i de andre køllene. Veiledende pris er 1595,-.

 

 

 

 

Jern

 

Nok en gang ser vi forbedret lengde gjennom større ballhastighet. Pro versjonen har progressiv offset og litt høyere tyngdepunkt enn Standard.

 

Standardskaft er True Temper Speed Step 85 i Standard og Project X 95 Flighted i Pro.

 

Veiledende pris for sett med seks jern er 5995,-. Standard med grafitt koster 6495,-.

 

 

 

 

 

Nå kan du ikke sette disse på ønskelisten til jul. Men et gavekort i golfbutikken kan du be om. X2 Hot kommer nemlig for salg 17.januar 2014.