Mens European Tour startet sin 2019-sesong allerede i november i fjor, har sesongstart på Challenge Tour (nivå 2 i Europa) i tradisjon tro latt vente på seg.

Mandag ble det omsider klart at sesongen slår i gang i Jordan 4. april, to uker senere enn datoen for sesongstart de siste årene.

Det er på langt nær den eneste innskrenkingen i programmet. Sammenlignet med i fjor er antallet turneringer redusert fra 31 til 24.

Blant turneringene som har falt bort, er svenskenes Swedish Challenge, samt Barclays Kenya Open og Kazakhstan Open, som til sammen hadde en samlet premiepott på 950 000 euro. Det gjorde dem til de to største turneringene på Challenge Tour i 2018 sammen med Foshan Open i Kina ved sesongslutt. Den turneringen er imidlertid fortsatt med videre.

Totalt skal det deles ut 6 550 000 euro i premiepenger i løpet av 2019-sesongen, én million euro mindre enn i fjor.

På den positive siden har Challenge Tour klart å øke premiepengene noe i flere av de mindre turneringene slik at den gjennomsnittlige premiepotten per turnering er på 242 000 euro, 9000 euro mer enn i fjor.

Det glisne turneringsprogrammet er et resultat av et tøft sponsormarked i Europa, der hovedtouren European Tour tar en stadig større del av kaka. På damesiden har deres hovedtour slitt i en årrekke med krympende turneringsprogram, og i år er bare 8 av deres 17 turneringer på europeisk jord.

Challenge Tour er på sin side fortsatt en primært europeisk tour med 19 av 24 turneringer lagt til Europa.

Stavanger Golfklubbs Aksel K. Olsen og Eirik Tage Johansen er Norges representanter på Challenge Tour i 2019. 

Se turneringsprogrammet til Challenge Tour 2019 under.