Kun to slag separerer de 17. øverste plassene etter halvspilt turnering, og det er Joost Luiten og regjerende mester Rhys Davies som leder i Marokko. 

Konkurransen spilles på de to banene Golf de L´Océan og Golf Du Palais Royal Course, og kraftig vind har gjort det vanskelig for spillerne å score lavt. Fjorårsseieren til Davies var hans første på touren, og markerte starten på en meget imponerende debutsesong i Europas gjeveste golfselskap. Han endte til slutt på en sterk 18. plass på Order of Merit-listen «Race to Dubai».

Den 25 år gamle Waliseren har ennå ikke notert seg for en topp 20-plassering i 2011, men lar seg ikke stresse av den grunn. Har tar ledelsen med knusende ro.

– Jeg vil ikke si jeg har noe ekstra press på meg selv om jeg vant her i fjor. Jeg føler meg helt avslappet, sier han til europeantour.com.

Den siste tiden har han brukt mange ekstra timer på rangen sammen med treneren sin, og han føler at formen sakte men sikkert er på vei tilbake.

– Jeg har jobbet med å synkronisere armene bedre med kroppen min, og jeg begynner å nærme meg der jeg vil være. Jeg tror jeg snart vil høste fruktene av all jobbingen, men det er ikke lett å score lavt i denne vinden.

En som måtte gi tapt for vinden var lederen etter første runde, Peter Lawrie. Iren åpnet med imponerende åtte under par og banerekord. Fredag falt han tilbake med en runde på 76 slag, fem over par.

Hverken Marius Thorp eller Eirik Tage Johansen deltar i Marokko denne uken.

 

Kilde: europeantour.com


Leaderboard