De norske på college

Se oversikten over den norske turneringsuken på college her, der Ingrid Hagen og Daniel Aulin Jansen fortsatte sitt solide spill.

Ingrid Hagen fortsetter sin rekke av gode resultater for University of South Alabama. Tirsdag kunne hun bokføre sin fjerde topp 15-plassering for sesongen. USA Jaguars sin hjemmeside skriver at Hagen spilte en runde på seks over par (78) for å dele 11. plassen. Etter en tung start på dagen med +5 på de første ni, fant hun rytmen på back nine hvor hun gikk en over par.

I lagkonkurransen ble det 5. plass på Hagens South Alabama.

Resultater

Faulkner-spilleren Daniel Aulin Jansen er virkelig i vinden om dagen. Bare noen uker etter å ha tatt sin første collegeseier, fulgte han denne uken opp med nok en plassering på pallen. I tøffe værhold holdt en totalscore på 14 over par til en tredjeplass, samtidig som Faulkner for andre turnering på rad vant lagkonkurransen.

Resultater

Det ble nok en godt gjennomført turnering for Texas State Universitys Torbjørn Sebastian Berg Johansen. Askim-golferen tok i februar sin første seier på college, og endte tirsdag på 14. plass i Argent Financial Classic i Louisiana. Johansen gikk runder på 76, 70- og 75 slag.

I lagkonkurransen ble det 6. plass på Texas State.

Resultater

Trønderen Alexander Søbstad delte 19. plassen i SoCal Intercollegiate, etter runder på 79, 78- og 72 slag. Hans totalscore på +16 var 22 slag bak vinneren Alex Carpenter. Til tross for at Søbstad ikke fikk det til å stemme individuelt, ble det andreplass på hans CSU Monterey Bay i lagkonkurransen. De endte tre slag bak vinnerlaget Cal State Stanislaus.

Resultater

I JMU Eagle Landing Invitational var to norske jenter med denne uken. Nicoline Skaugs East Carolina University kapret den siste pallplassen i lagkonkurransen, mens Julie Lied og Georgia State tok 7. plassen. Julie Lied endte på 26. plass (77-75-75), noe som er hennes beste plassering så langt som collegespiller. For Nicoline Skaug ble det 70. plass individuelt (78-81-78).

Resultater

To norske spillere, Kenneth Svanum og Tobias Pettersen har vært i aksjon for Francis Marion University  i Cleveland Golf Palmetto Invitational. Selv om de to avsluttet som lagets beste spillere, var nok det en mager trøst. Pettersen og Svanum landet på henholdsvis 45. og 56. plass, og Francis Marion endte på 18. plass i lagkonkurransen – helt sist.

Francis Marion har forøvrig nylig publisert et intervju med førsteåringen Pettersen fra Sarpsborg på sine hjemmesider. Les intervjuet her.

Resultater

Tor-Erik Knudsen delte 34. plassen i General Hackler Championship etter scorer på 74, 80 og 77. Dermed endte han sist av Lamar sine spillere, men kun én tellende runde på lagets totalscore. Til slutt ble det 6. plass på Lamar i lagkonkurransen.

Resultater

Anders Ellingsberg delte 27. plassen i UST Mamiya TX Intercollegiate. Han endte totalt ni over par etter to runder. Hans Wayland Baptist University klatret på avslutningsrunden, hvor det til slutt ble 6. plass.

Resultater

Cecilie Nordahls Rogers State endte nede på en 10. plass i Lady Lion Invitational. Nordahl var til tross for runder på 86 og 82 slag lagets nest beste spiller.