Tiger Woods er ikke med i The Masters for første gang siden 1994. Nå skal det spilles to Masters-runder uten Phil Mickelson i feltet for første gang siden 1997. Phil Mickelson fulgte opp torsdagens skuffende 76 runde med 73 slag fredag, og misset cuten med ett slag.

 

Dette er Mickelsons andre missede cut på 22 Masters-starter. «Lefty», som hadde to trippelbogeys denne uken, var langt fra den eneste stjernen som fikk bank av Augusta National.

 

Ernie Els (75-74) misset også cuten med ett slag – hans femte missede cut på 20 Masters-turneringer. Det samme gjorde U.S. Open-vinneren fra 2012 Webb Simpson (74-75) og Masters-vinneren fra 2011 Charl Schwartzel (73-76). Dette var Schwartzels første missede cut på fem Masters-opptredener. Han misset cuten da han bommet en tremetersputt på det siste.

 

Marc Leishman, som kjempet om seier i fjor, var på et tidspunkt fem under par, men spilte de neste 15 på ti over, og gikk 79 for å misse cuten med ett slag. Andre som misset cuten var Sergio Garcia, Dustin Johnson, Keegan Bradley, Graeme McDowell, Angel Cabrera, Jason Dufner, Luke Donald, og Victor Dubuisson.

 

Av de største forhåndsfavorittene er Bubba Watson (ledelse) og Adam Scott (delt 3. plass) blant de få som leverer varene. Det var som vanlig knyttet store forventninger til Rory McIlroy, men nord-iren slet kraftig fredag, og ligger sist av spillerne som klarte cuten, sammen med en annen forhåndsfavoritt Jason Day.

 

 

Selv om The Masters alltid byr på stort drama gjennom helgen, skulle vi gjerne sett noen flere stjerner med i toppen videre. Er du enig?