Av Erik Pettersen:

 

Anders Engell har spilt en svært god turnering på Jacques Lemans GC i Østerrike. For første gang denne sesongen klarte han cuten og fikk muligheten til å bryne seg mot de beste i helgen. Dessverre ble det ikke full klaff på søndag. Grønmo-spilleren avsluttet med en 73-runde og en foreløpig 48. plass.

– Det var definitivt ikke den helgen jeg hadde håpet på, men alt i alt er det mye positivt jeg kan ta med meg og bygge videre på fra denne uken! skriver han i en SMS til Norsk Golf.

 

24-åringen hadde tre bogeys, én dobbeltbogey og to birdies. Søndag sviktet han litt i avslutningen, på de samme hullene som har gitt ham masse birdies på tidligere denne uken.

 

– Litt jobbe-dag i dag. Hadde 3 baller i vannet og en ball i «leppen» på fairwaybunkeren i dag, så rimelig frustrerende. Startet litt dårlig, spilte bra i midten av runden, og avsluttet dessverre litt dårlig, sier han.

 

Gårsdagens leder Dylan Frittelli klarte å holde resten av feltet unna, og tok dermed førstepremien på 200.000 kroner. 

 

_____________________

 

Runde 3

Av Erik Pettersen:

 

Anders Engell fortsetter oppturen på Challenge Tour, med en solid 3.runde på par.

 

24-åringen fikk en knallåpning lørdag da han startet dagen med birdie på de to første hullene på Jacques Lemans GC i Østerrike. På det 8. hullet ble det en sur dobbeltbogey for Grønmo-spilleren, som havnet i bunkeren og etterpå trengte tre putter. Engell var 2 over par etter 15, men hentet inn de tapte slagene med to birdies på de siste tre.

 

– Runden i dag var utrolig rar egentlig. Mye bra og mye dårlig. Men kom meg i alle fall inn på par etter en bra avslutning, så det hjalp jo litt, skriver han i en SMS til Norsk Golf.

 

Han har ikke tenkt til å legge seg på hotellrommet og se på tv som oppladning. Etter runden er det strake veien til drivingrangen.
– Skal trene noen timer nå så får vi se om jeg ikke kan klarte litt oppover listen i morgen, skriver han.

 

Anders er nå 32. plass med fem under par totalt. Det er et stykke opp til de aller beste, men med en sterk avslutning på søndag kan det bli en svært hyggelig uke for 24-åringen. Topp 10 er innenfor rekkevidde nå.

 

Engell har spilt fire turneringer på Challengetouren tidligere denne sesongen, men har ikke fått spillet til å sitte, og det er første gang Anders klarer cuten. Hans beste plassering på touren kom i Norwegian Challenge på Byneset i august i fjor, da han delte 14. plassen.

 

Det blir opp til Anders alene å forsvare norsk ære denne helgen. Challenge Tour-debutant Thomas Guste-Pedersen lå godt plassert etter åpningsrunden, men falt tilbake med to over for dagen fredag. Dermed falt han tre slag utenfor den cutstreken, og måtte pakke sakene tidlig.

 

I skrivende stund er det Dylan Skrittelli fra Sør-Afrika som leder turneringen. Han er 17 under par og har skaffet seg en luke på fire slag ned til nestemann, britiske Billy Hemstock. 

 

_____________________

 

Runde 2

Grønmo-golferen fikk en kanonstart på fredagens andrerunde på Jacques Lemans GC. Takket være fire birdies og resten par på sine ti første hull for dagen, var han plutselig i karrierens første ledelse på Challenge Tour.

 

Dagen startet med fem strake par for Engell, før tre birdies på rappen sendte ham oppover listen. Lloyd Saltman fra Skottland så ut til å dra i fra i toppen, men med en kvadruppelbogey på det 14. hullet ble det plutselig helt åpent i toppen. Skotten svarte imidlertid knallsterkt, og med tre avsluttende birdies er han tilbake på toppen av leaderboardet etter halvspilt turnering.

 

I motsetning til Saltman, skulle avslutningen dessverre ødelegge for Anders Engell som falt tilbake med tre bogeys på de fem siste hullene. Dermed ligger han i skrivende stund på en delt 10. plass, en under par for dagen og fem under totalt, fem slag bak teten.

 

Etter runden var Anders irritert over at han ikke hadde fått bedre uttelling.

 

– Kanonstart i dag, men jeg hadde dessverre en litt kjip back nine. Jeg følte jeg spilte mye bedre enn én under par i dag, men sånn er det bare noen ganger. Jeg henger fortsatt bra med før helgen. Nå blir det litt mat og trening, og så gleder jeg meg til fortsettelsen!, sier han til Norsk Golf kort tid etter runden.

 

Dette er forøvrig første gang på fem forsøk denne sesongen Anders klarer cuten på Challenge Tour. Hans beste plassering på touren kom i Norwegian Challenge på Byneset i august i fjor, da han delte 14. plassen.

 

Anders holdt øynene vekk fra leaderboardet, og visste ikke at han ledet turneringen litt over halvveis i runden.

 

– Jeg var ikke klar over at jeg ledet, men jeg regnet jo med at jeg hang bra med. Uansett så er det ikke før på slutten av dag fire det teller om man leder. Det er da det er fett å se seg selv på toppen av leaderboardet!, sier han til Norsk Golf.

 

Det blir opp til Anders alene å forsvare norsk ære denne helgen. Challenge Tour-debutant Thomas Guste-Pedersen lå godt plassert etter åpningsrunden, men falt tilbake med to over for dagen fredag. Dermed falt han to slag utenfor den foreløpige cutstreken, og ser ut til å måtte pakke sakene tidlig.

 

 


 

Runde 1

 

Anders Engell er i ferd med å finne formen, og er oppe på 10. plass etter første runde av Kärnten Golf Open. Challenge Tour-debutant Thomas Guste-Pedersen er også godt i gang.

 

Etter et tett turneringsprogram de siste ukene, og med et like tettpakket program foran seg i tiden fremover, har flere av de norske Challenge Tour-profilene valgt å ta seg en friuke når touren besøker Østerrike denne uken. Guste-Pedersen er sammen med Anders Engell dermed de eneste nordmennene på startstreken på Jacques Lemans GC.

Der ble det en veldig god dag på jobb for begge den norske duoen.

 

Grønmo Golfklubbs Anders Engell har ikke fått spillet til å sitte så langt denne sesongen, og har misset cuten i de fire Challenge Tour-turneringene han har spilt. I mer lokale trakter har det imidlertid gått bedre, med en 7. plass på Ecco Tour tidligere i år, og en oppløftende 5. plass i forrige ukes Nordea Tour-turnering på Miklagard. Det gode spillet ser han ut til å ha tatt med seg videre til Østerrike.

Med en åpningsrunde på fire under par (67), bestående av solide syv birdies og tre bogeys ligger Engell oppe på en 10. plass etter første runde, fire slag bak den skotske lederen Lloyd Saltman.

 

– Det begynner å komme seg litt nå. Jeg gjør fortsatt noen surrete bogeys, men jeg jobbet på bra i dag. Håper ting løsner skikkelig snart. Men alt i alt en bra dag, alltid digg med litt birdies!, sier Engell til Norsk Golf etter runden.

 

Engell, som for noen måneder siden begynte å jobbe med sin nye trener Mark Davies, har trent annerledes den siste tiden for å finne tilbake til godfølelsen. 

 

– Det er alltid vanskelig å sette fingeren på hva man skal gjøre for å spille bra. Nå trener jeg egentlig mye på styrkene av spillet mitt, slik at jeg sørger for å opprettholde de eller gjøre de enda bedre. Det gir litt trygghet og selvtillit, fortsetter han.

 

Også Kragerø Golfklubbs Thomas Guste-Pedersen er godt i gang i sin første turnering på Europas nest øverste nivå. Guste-Pedersen har spilt fire proffturneringer tidligere på Ecco- og Nordea Tour, men dette er hans største i karrieren så langt. Anders Engell spådde på sin blogg her på norskgolf.no tidligere denne uken at Kragerø-golferen kunne overraske, og det gjorde han også.

 

Med seks birdies og fem bogeys ligger han en under par, og deler 46. plassen. Dermed har han posisjonert seg godt til å klare cuten i sin første Challenge Tour-turnering.