Av Erik Pettersen:

Brett Rumford gikk den siste runden på 68 slag, og vant Volvo China Open med fire slags margin til finnen Mikko Ilonen. 35-åringen fra Australia vant også forrige ukes Ballantine’s Championship i Sør-Korea, og blir den 31. spilleren i historien som vinner på Europatouren to uker på rad.

 

– Akkurat nå er jeg helt målløs. Det er første gang jeg har spilt uken etter seier, så dette er helt sykt. Det er litt vanskelig for meg å forstå det enda, sa han til pressen etter runden.

– Jeg klarte å redde par på de riktige hullene og putteren min var like het som forrige uke, sa han. 

 

Selv om den relativt ukjente australieren faktisk har fem titler på Europatouren, må de siste to ukene sies å være en voldsom oppsving i karrieren. På to uker har han spilt inn 775,406 euro, hvilket innebærer at han hopper fra 138. plass på pengelisten Race to Dubai, til førsteplassen foran mer kjente navn som Sergio Garcia og Angel Cabrera. 

 

Espen Kofstad spilte denne uken i Kina, men var tre slag unna cutstreken og endte på 91. plass.

 

__________________________

 

Runde 2

Losby-golferen hadde en vanskelig oppgave foran seg fredag for å ta seg på riktig side av cutgrensen etter den skuffende åpningsrunden på 75 slag, som i stor grad ble ødelagt av dårlig putting.

 

Med +3 som utgangspunkt for dagen spådde Norsk Golf at det måtte en runde på 60-tallet som måtte til for Kofstad å klare cuten. Det skulle også vise seg å bli faktum da dagen var omme.

 

Kofstad virket helt ute av det da han pådro seg en trippelbogey og var fire over for dagen etter syv hull, men 25-åringen kloret seg tilbake med tre birdies på de neste fem hullene. Dessverre skulle han dra på seg en ny bogey på det fjerde hullet, hans 13. for dagen. Da hjalp det lite med to nye birdies på hans 15. og 18. hull for dagen.

 

Med 72 slag ble han liggende på tre over par. Dermed endte han på delt 91. plass, fem plasser over der han startet dagen, men tre slag bak cutstreken

 

Kofstad er ikke kvalifisert til neste ukes Volvo World Match Play Championship i Bulgaria, og må dermed vente til Madeira Islands Open i Portugal 16. mai før han kan svinge køllene i turnering igjen. Uken etter er det forøvrig duket for årets flaggskipturnering på Europa-touren, BMW PGA Championship på Wentworth hvor Kofstad er kvalfisert til å spille.

 

Finnen Mikko Ilonen leder turneringen halvveis på 12 under par, tre slag foran Brett Rumford (Australia) og Kiradech Aphibarnrat (Thailand).

 

 


 

Runde 1

 

Espen Kofstad fikk det ikke til å stemme i Kina, og har havnet i bakevja i Volvo China Open.

 

 
Med bare en birdie på scorekortet, samt to bogey og en dobbelbogey befinner Losby-golferen seg nede på 96. plass etter første runde av Volvo China Open.

 

En rekke spillere er fortsatt ute på banen, og slik det ser ut nå vil han falle enda noen plasser før dagen er omme.

 

Les også: Slik måler Kofstad seg mot Europas beste

 

Kofstad spilte greit fra tee til green med 14-greentreff, men klarte ikke å konvertere birdiemulighetene. Han hadde i snitt to putter per greentreff. Med 34 putter totalt ble resultatet tre over par, og han må nok dermed ned på 60-tallet fredag om han skal være med videre og kjempe i helgen.

 

– 14 greentreff og tre over sier vel sitt om hvor bra puttingen var i dag, sa Kofstad til Norsk Golf kort tid etter runden. Og det var ikke krevende eller annerledes greener som var problemet.

 

– Jeg puttet jævlig dårlig bare, konstaterer han.

 

Nederlenderen Robert-Jan Derksen leder turneringen så langt på seks under par. Kofstad har fortsatt gode muligheter til avansement om han kan snu spillet på fredag.

 

Kofstad ligger før ukens turnering på 117. plass på Europatourens pengeliste Race to Dubai med 57 500 innspilte euro. Kofstad hadde en tung start på året, men har vist gode tendenser de siste ukene. Dessverre ble det misset cut med ett slags margin i forrige ukes turnering i Sør-Korea.